Csipes Tamara: három, kettő, egy és cél, itt a vége?

Szombaton rendezik a párizsi olimpia utolsó kajak-kenu döntőit. Női kajak egyesben Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra indul, mindketten magabiztosan jutottak a középfutamba, amelyre szintén szombaton kerül sor. Csipes Tamara Párizsban már nyert két ötkarikás érmet a korábbi háromhoz, s a nyilatkozatai alapján a mai egyes már a búcsúversenye lesz.

2024. 08. 10. 5:55
Csipes Tamara kajak Párizs olimpia 2024 egyes utolsó
Csipes Tamara eddig két számból két érmet gyűjtött be Párizsban Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csipes Tamara a harmadik olimpiáján szerepel. 2016-ban tagja volt a győztes kajak négyesnek, akárcsak 2021-ben, amikor egyesben a második, párosban Medveczky Erikával negyedik lett. A sor végét pedig Párizs jelenti, ezt Csipes Tamara már kimondta az idei olimpia alatt, még a négyessel megnyert bronz után. Azóta Csipes kajak kettesben ezüstérmet szerzett, szombaton pedig egyesben zárja le közös történetét az olimpiával.

Gazsó Alida Dóra Csipes Tamara kajak-kenu Párizs olimpia 2024
Gazsó Alida Dóra és Csipes Tamara is egy ezüstnél és egy bronznál jár az olimpián (Fotó: Csudai Sándor)

Azzal, hogy két érmet már nyert Párizsban, mindenféle teher nélkül versenyezhet, bár tény, a kiválóan sikerült válogatóverseny óta az esélyesek között tartják számon. Kevésbé szakmai érvként hozzátehetjük: még a sorminta is ígéretes: bronz, ezüst…

Csipes Tamara: jön az egyes verseny

Az is igaz, hogy Csipes az egyes mezőnyből az egyik legtöbbet evezte az elmúlt napokban, az egyesben szintén induló Gazsó Alida Dórával együtt két pályát teljesítettek négyesben, négyet kettesben, s ott volt még az egyes előfutam is.

– Nem mondom, hogy nem vagyok fáradt, Tokióban sokkal kellemesebb volt az időrend, itt két nap alatt ledaráltunk minden előfutamot, a döntős napok pedig nagyon hosszúak a doppingvizsgálattal, sajtótájékoztatóval, levezetéssel. Biztos, hogy eszembe fog jutni, hogy ez az utolsó verseny, ma a páros előtt is gondolkoztam ezen. Mindent megteszek majd, és bízom benne, hogy igaz, amit írnak, és holnap nem lesz ilyen szél a pályán, mint ma – mondta Csipes Tamara pénteken, a kajak kettesben szerzett ezüstérem után.

Csipest a közösen adott interjú közben Fojt Sára elkezdte győzködni, hogy folytassa még, s a rutinos versenyző eljátszott a gondolattal, hogy a négyesért még dolgozna tovább. Az jól látszik, hogy a mostani olimpiai női kajakos csapat nagyszerű közösséget alkot.

– Néha ugyanolyan motiváltnak érzem magam, mint bármikor, máskor azt érzem, hogy túl idős vagyok már ehhez a stresszhez. Nagyon szeretek edzeni, de versenyezni már nem annyira – nyilatkozta Párizsban Csipes Tamara.

A kiváló magyar kajakozó azt is kiemelte, hogy hétéves lányával is szívesen töltene több időt. Neki megígérte, hogy éremmel tér haza Franciaországból, ezt Csipes Tamara már duplán betartotta.

Szombaton adott a lehetőség, hogy abból a duplából akár tripla legyen. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.