Repkednek a milliárdok: elég két igen, és elképesztő összeget kaszálhat a Real

Továbbra is a szaúd-arábiai csapatok célkeresztjében szerepelnek az európai klubfutball sztárjai. Mostanában éppen Vinícius Júniort akarják megszerezni, de a Real Madrid brazil játékosa egyelőre nem adta be a derekát. Pedig felfoghatatlan összeget kínálnak neki.

2024. 08. 13. 10:41
A Real Madrid játékosa felkeltette a szaúdiak érdeklődését
A Real Madrid játékosa felkeltette a szaúdiak érdeklődését Fotó: AFP/Brazil Photo Press/William Volcov
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cristiano Ronaldo, Neymar, Karim Benzema, Sadio Mané, N'Golo Kanté, Roberto Firmino – csupán néhány név azok közül, akik Európában lettek világhírű futballisták, hogy aztán levezetésként Szaúd-Arábiában még annyi pénzt keressenek, amivel ükunokáig megélhetését is biztosíthatják. A Közel-Keleten azt szeretnék, ha Vinícius Júnioré lenne a következő név a sorban, ezért őt és a Real Madridot is ostromolják. Egyelőre sikertelenül. 

Vinícius annyit tehetne zsebre, mint Cristiano Ronaldo
Vinícius annyit tehetne zsebre, mint Cristiano Ronaldo (Fotó: AFP)

Egymilliárd euróért adná el Viníciust a Real

A királyi gárdának eddig sem okozott problémát a gólszerzés, a jövőben pedig aztán pláne nem lehet ezzel gondjuk, hiszen a nyártól a világ egyik legjobb csatára, Kylian Mbappé is a csapatot erősíti. Ezt figyelembe véve akár meg is válhatnának a brazil szélsőtől, akinek 2027 nyaráig szól a szerződése, de a spanyolok nem nyitottak a szaúdiak ajánlatára, legfeljebb akkor gondolkodnának el rajta, ha kifizetnék Vinícius kivásárlási árát, ami kereken egymilliárd euró. A hírek szerint erre még a kérők sem vetemednének, de 400 millió eurót megadnának a madridi csillagért. Ez még így is majdnem a duplája lenne a jelenlegi átigazolási rekordnak, vagyis a 222 millió eurónak, amit 2017-ben a Paris Saint-Germain utalt át a Barcelonának Neymarért.

De nemcsak a Real Madrid, hanem a játékos sem nyitott az ajánlatra. Legalábbis először azonnali elutasításról számoltak be a hírügynökségek, de az ESPN úgy tudja,

a gyorslábú labdarúgó gondolkodóba esett, miután kiderült, hogy az al-Ahli öt évre szóló szerződést kínál neki, és Cristiano Ronaldóval holtversenyben a világ legjobban fizetett futballistájává tenné, ugyanis évi 200 millió eurót sem sajnálna kifizetni a brazilnak. Vagyis Vinícius öt év alatt egymilliárd eurót (400 milliárd forintot) tehetne zsebre, nagyjából a hússzorosát a madridi fizetésének.

Persze a fent említett játékosoktól eltérően Vinícius még csak 24 éves, tehát még messze nem jár a pályafutása azon szakaszában, hogy a levezetésről kellene elmélkednie.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.