Megint nagy a baj! Ismét kórházba került Ónodi Henrietta

Az olimpiai bajnok tornásznőről pár nappal ezelőtt rossz hírek érkeztek: újra kórházi ellátásra szorul, miután a tavasszal történt infarktusa után komplikációk léptek fel. Testvére, Barbara azzal zárta a posztját, hogy: „Mindenkit arra kérek, imádkozzon Henriettáért!”

2024. 08. 12. 22:33
Ónodi Henrietta az 1992-es olimpián  dobogó tetején
Ónodi Henrietta az 1992-es olimpián dobogó tetején
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai bajnok tornásznő, az Egyesült Államokban élő Ónodi Henrietta márciusban szívinfarktust kapott, s a költséges gyógykezelésére gyűjtésbe kezdtek. Az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmet szerző Ónodi részére létrehoztak egy adományszámlát is a gofundme.com oldalon, melyen célösszegként félmillió dollárt (180 millió forintot) jelöltek meg. A gyűjtést azért kezdeményezte az egykori tornászklasszis testvére, Barbara, mert az Egyesült Államokban nem kevesebb, mint napi kétezer dollárba (720 ezer Ft), azaz heti ötmillió forintba kerül Ónodi kezelése.

Ónodi Henrietta és testvére Barbara    Fotó: gofundme.com

2024. március 28-án egy floridai élelmiszerboltban vásárolt Ónodi Henrietta 3 kisgyermekének, amikor hirtelen összeesett. Az olimpiai bajnok tornászt azonnal kórházba szállították, útközben többször is leállt a szíve. Stabilizálták az állapotát, majd a kórházban megállapították,hogy szinte teljesen elzáródtak az artériái. Azonnal megműtötték, hogy megmentsék az életét. Akkor sikerrel jártak, azonban az olimpiai bajnok tornásznőről pár nappal ezelőtt megint rossz hírek érkeztek: újra kórházi ellátásra szorul, miután a tavasszal történt infarktusa után komplikációk léptek fel. 

– Heni sajnos ismét sürgősségi ellátásra szorul, így átkerült abból a rehabilitációját felügyelő intézményből, ahol két hónapja gyógyul, egy kórházba, miután számos komplikáció lépett fel nála. Szerencsére a kezelés hatásosnak bizonyul, mert annak ellenére, hogy nagy fájdalmai vannak, az étvágya már javult, és az előírásoknak megfelelően szedi a gyógyszereit – írta testvére a gyűjtést szervező oldalra. Barbara azzal zárta a posztját, hogy: „Mindenkit arra kérek, imádkozzon Henriettáért!”

Legidősebb lánya dönthet Ónodi Henrietta sorsáról

Sajnos a gyűjtés sem halad olyan ütemben, mint azt Ónodi Henrietta gyógyulása, kezelése megkívánná. Jelenleg 35172 dollár gyűlt össze, ami még nagyon messze van a szükséges összegtől. A helyzetet nehezíti a Blikk információja szerint, hogy a válás után Henrietta egyedül maradt, s még csak legidősebb gyermeke nagykorú, az amerikai szabályozás miatt ő számít közvetlen családtagnak, emiatt a jelenlegi információk szerint csak ő dönthet az édesanyja és annak betegségét illetően.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.