Megszólalt Szoboszlai a Liverpool rajtja után: „Tanulnunk kell”

Gólpasszt adott, az angol lapok a Liverpool új tízesét látják benne, Arne Slot kiemelte a szerepét a második félidei feltámadásban, de Szoboszlai Dominik nem elégedett maradéktalanul a csapat teljesítményével. A magyar középpályás örül a 2-0-s győzelemnek az Ipswich Town ellen a Premier League nyitányán, de voltak dolgok, amikből szerinte tanulniuk kell.

2024. 08. 17. 21:07
English Premier League - Ipswich Town vs Liverpool
Szoboszlai Dominik és Virgil van Dijk a Liverpool győzelme után. Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool győzelemmel kezdte a Premier League új idényét, az első fordulóban remek második félidővel 2-0-ra győzött az újonc Ipswich Town otthonában. A felejthető első játékrész után Szoboszlai is főszerepet játszott a sikerben, egyrészt a tízes szerepkörben futballozva ő teremtette a legtöbb helyzetet, másrészt a második találatnál ő adta a gólpasszt Mohamed Szalahnak. Az angol lapok szerint jól állt neki a tízes poszt, a Liverpool új edzője, Arne Slot pedig vele példálózott, amikor a siker kulcsáról beszélt. A meccs után Szoboszlai is elmondta a véleményét a Liverpool TV-nek nyilatkozva.

English Premier League - Ipswich Town vs Liverpool
Szoboszlai főszereplő volt az Ipswich ellen. Fotó: EPA/TOLGA AKMEN

– Örülünk a három pontnak – mondta Szoboszlai, akit az Origó idézett. – Amit megtanultunk belőle, hogy az első perctől kezdve készen kell állnunk. Amikor kijöttünk a második félidőre, jól reagáltunk, majd Jota és Szalah révén gyorsan szereztünk két gólt. Örülünk a három pontnak, de tanulnunk is kell néhány dolgot a meccsből.

A Liverpool legközelebb jövő vasárnap a Brentford ellen lép pályára a bajnokságban hazai pályán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.