A Barcelona játékosai különleges bemelegítőmezzel üzentek + videó

A spanyol labdarúgó-bajnokság hétközi hetedik fordulójában szerda éjjel a listavezető Barcelona hazai pályán 1-0-ra győzött a Getafe ellen, így továbbra is százszázalékos. A játékosok különleges bemelegítőmezt viselve üzentek a múlt vasárnap súlyos sérülést szenvedett Marc-André ter Stegen kapusnak. A német hálóőrt a lengyel Wojciech Szczesny pótolhatja a katalánoknál.

2024. 09. 26. 8:11
Barcelona Ter Stegen
Légy erős, kapitány! – üzenték a Barcelona játékosai a vasárnap súlyos sérülést szenvedett Ter Stegen kapusnak Forrás: X/Barcelona FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona és a Getafe szerdai meccsén az egyetlen gólt a lengyel Robert Lewandowski szerezte a 19. percben, a vasárnap térdszalagszakadást szenvedett csapatkapitány, Marc-André ter Stegen helyén pedig Inaki Pena állt a kapuban. A kispadon ott ült Yaakobishvili Áron is. A georgiai származású, de Budapesten született 18 éves, magyar utánpótlás-válogatott futballista 2018-ban került a klubhoz, amelynek harmadik számú, korosztályos csapatában véd.

Lewandowki, Ter Stegen
Lewandowki is üzent Ter Stegen kapusnak (Forrás: X/FC Barcelona)

A tegnapi találkozó előtt a Barcelona játékosai a bemelegítés során különleges mezt viseltek, amellyel Ter Stegennek üzentek: „Légy erős, kapitány” – ez a felirat állt rajta.

 

Ter Stegen után Szczesny?

Ter Stegent a szezonban a lengyel Wojciech Szczesny pótolhatja, aki a nyáron elköszönt a Juventus csapatától, és a visszavonulását is bejelentette, de most visszatérhet. A 34 éves kapus 84-szer szerepelt a lengyel válogatottban.

Szczesny is elismerte, hogy már tárgyal a Barcelonával, amely megkereste.

– Nagyon tisztelem a Barca történelmét, ez a világ egyik legjobb klubja. Megértem azt a nehéz helyzetet, ami Marc-André ter Stegen sérülése után állt elő, és úgy gondolom, hogy tiszteletlenség lenne részemről, ha nem mérlegelném ezt a lehetőséget – nyilatkozta a katalán Sport napilapnak a lengyel kapus. 

 

Barcelona: hét meccsből hét győzelem

A La Liga élcsoportja:

1. Barcelona 7 23- 5 21 pont
2. Real Madrid 7 16- 5 17
3. Athletic Bilbao 7 11- 7 13
4. Atlético Madrid 6 10- 3 12
5. Mallorca 7 6- 5 11
6. Villarreal 6 12-13 11
7. Osasuna 7 8-11 11
8. Alavés 7 11-10 10

A Barcelona–Getafe találkozó összefoglalója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.