Flick miatt félbeszakadt a sajtótájékoztató, egy magyar a Barcelona keretében! + videó

A spanyol labdarúgó-bajnokság hétközi 7. fordulójában az éllovas Barcelona szerda este 21 órakor a Getafe csapatát fogadja. A Barca vezetőedzője, Hansi Flick mai sajtótájékoztatója a fontos kérdések mellett azért is bekerült a híradásokba, mert a tréner kétszer is elhagyta a helyszínt, nagyon komoly köhögési roham kapta el. Nagy kérdés, hogy ki lesz a súlyos sérülést szenvedett Marc-Andre ter Stegen kapus utódja, Yaakobishvili Áron pedig felkerült az első csapathoz!

2024. 09. 24. 16:13
Hansi Flick a Barcelona mai sajtótájékoztatóján
Hansi Flick a Barcelona mai sajtótájékoztatóján Forrás: X/Barca Universal
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a La Liga tabellára nézünk, minden ideális a Barcelona csapatánál. Hansi Flick alakulata mind a hat meccsét megnyerte, vasárnap 5-1-re győzött a Villarreal otthonában, a 18 pontjához 22-5-ös gólkülönbség társul, a második helyezett, nagy rivális Real Madridnak csak 14 pontja van. Ám mégsem teljes a boldogság a Barcánál, sőt! A Bajnokok Ligája nyitófordulójában csütörtökön 2-1-re kikaptak a Monaco vendégeként – tegyük hozzá, hogy 80 percet emberhátrányban játszottak –, Marc-Andre ter Stegen kapus pedig az említett, Villarreal elleni meccsen térdszalagszakadást szenvedett, hétfőn meg is műtötték, és legalább nyolc hónapig harcképtelen lesz. Ter Stegennek a jobb térde sérült meg, amelyet korábban már kétszer is megoperáltak.

Ter Stegen
Marc-Andre ter Stegen Forrás: X/Fabrizio Romano

 

Yaakobishvili Áron a Barcelona első csapatához került!

A hálóőrt, akit az első félidő hosszabbításában kellett lecserélni, a 25 éves Inaki Pena váltotta. Az első csapat keretéhez tartozik az ugyancsak spanyol, 20 éves Ander Astralaga, valamint a 18 éves amerikai Diego Kochen, aki jelenleg sérült, és a két „zöldfülű” hálóőr mellé most felkerült az első csapathoz egy harmadik is, az U19-es csapattól a 18 éves, magyar Yaakobishvili Áron! Akinek a testvére, a 20 éves Yaakobishvili Antal tavaly már pályára lépett az élvonalbeli Gironában, és Marco Rossi legutóbb behívta a Nemzetek Ligája-keretbe. Szerdán Yaakobishvili Áron ott lesz a Barca Getafe elleni keretében.

 

 

Ki lesz Ter Stegen utóda hosszú távon? Navas? Szczesny?

Inaki Pena sem tekinthető rutinos kapusnak, a Barcelonában 2022 óta 23 meccsen, 13 bajnokin lépett pályára, kölcsönben pedig a török Galatasarayban hat meccsen védett, de Hansi Flick ma elmondta, nem éreznek nyomást amiatt, hogy ilyen helyzetbe kerültek, és bíznak Penában.

– Inaki nagyon jól teljesít, és az előszezonban is bizonyított. Nagyon keményen dolgozott azért, hogy itt lehessen. Koncentrált és készen áll a játékra – mondta a tréner, de azt azért megjegyezte, Pena nincs könnyű helyzetben, hogy beugróként kell bizonyítania.

S azt azért ne vegyük biztosra, hogy Pena be lesz betonozva a kapuba, mert a Barcelona szabadon igazolható kapust igazolhat, és a média máris két nagy nevet emleget: Keylor Navas vagy Wojciech Szczesny is befuthat. Egyiküknek sincs csapata, utóbbi idén vissza is vonult a Juventusból. Navas érkezése pikáns lenne, hiszen ő a Real Madrid hálóőre (is) volt.

 

 

Hansi Flick sajtótájékoztatója a kapuskérdés mellett azzal is bekerült a híradásokba, hogy kétszer is félbeszakadt, a tréner kétszer is elhagyta a helyszínt, hogy összeszedhesse magát, mert nagyon komoly köhögési roham kapta el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.