Sokkoló hír a Manchester City csapatának, Rodri sérülése nagyon súlyos

A Premier League vasárnapi rangadóján a címvédő Manchester City nemcsak pontokat veszített (és örülhetett, hogy a 98. percben legalább egyet megmentett) az Arsenal ellen, Pep Guardiola csapatának még nagyobb veszteség a megsérült Rodri kiesése. Ma kiderült, hogy a középpályás nagyon súlyos sérülést szenvedett.

2024. 09. 23. 19:28
Rodri a saját lábán hagyta el a pályát, akkor még nem gondoltuk, hogy nagy a baj
Rodri a saját lábán hagyta el a pályát, akkor még nem gondoltuk, hogy nagy a baj Fotó: Getty Images/Michael Regan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal elleni találkozó 21. percében Rodri tulajdonképpen ártalmatlannak tűnő helyzetben sérült meg, senki sem rúgott oda neki, amikor összecsuklott. Az Aranylabda egyik várományosának tartott, 130 millió eurós értékű spanyol játékos könnyezve, de a saját lábán hagyta el a pályát, ami bizakodásra adott okot. De ma kiderült, hogy nagy a baj, a 28 éves középpályás, a Manchester City játékának kulcsfigurája az első vizsgálatok szerint elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a jobb térdében – mondta egy forrás az ESPN-nek.

Rodri sérülése
Rodri sérülése Forrás: X/City Report

Véget érhetett Rodri szezonja 

Rodrira még további vizsgálatok várnak, és a hírek szerint Barcelonában műtik meg. A szezon hátra levő részében pedig már aligha léphet pályára. A kiesése hatalmas veszteség a Manchester Citynek, ez már vasárnap is látszott, miután le kellett cserélni, az Arsenal átvette az irányítást, és 0-1-ről 2-1-re fordított. A City csak a 98. percben tudott egyenlíteni, pedig a második félidőben végig emberelőnyben játszott.

Amint arról beszámoltunk, csapata egyenlítő gólja után Erling Haaland súlyos sportszerűtlenséget követett el, a lefújás után pedig folytatta az ámokfutását. 

Érdekesség, hogy néhány nappal korábban Rodri arról beszélt, a játékosok közel állnak ahhoz, hogy sztrájkba lépjenek a megnövekedett mérkőzésszám és a terhelés miatt. Meglehet, Rodri éppen ennek lett most az áldozata.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.