Haaland ámokfutását rögzítették a kamerák, de erre büszkék a manchesteriek + videó

A Premier League múlt vasárnapi rangadóján a címvédő Manchester City négy győzelem után hazai pályán csak 2-2-es döntetlent játszott az Arsenal ellen, s ugyan a második félidőben emberelőnyben volt, örülhetett, hogy a 98. percben egyenlített. Erling Haaland azonban nem örült, rögtön a gól után sportszerűtlen cselekedetre ragadtatta magát, a lefújás után pedig összetűzésbe keveredett a vendégekkel.

2024. 09. 23. 17:38
Manchester, 2024. szeptember 22.
Erling Haaland, a Manchester City játékosa (k) ünnepel, miután gólt lõtt az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Manchester City-Arsenal mérkõzésen Manchesterben 2024. szeptember 22-én.
MTI/EPA/Peter Powell
Manchester, 2024. szeptember 22. Erling Haaland, a Manchester City játékosa (k) ünnepel, miután gólt lõtt az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Manchester City-Arsenal mérkõzésen Manchesterben 2024. szeptember 22-én Fotó: . MTI/EPA/Peter Powell
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City már a 9. percben megszerezte a vezetést, éppen Erling Haaland góljával, de aztán fordult a kocka és az állás, s az Arsenal kis híján egy félidőt emberhátrányban játszva is megnyerte a meccset. John Stones a 98. percben egyenlített, így lett 2-2. Haaland pedig a gól után a labdát felkapva azzal hátulról fejbe dobta Gabriel Magalhaest. Ezt Michael Oliver játékvezető nem vette észre, John Brooks videós játékvezető-asszisztens viszont igen, ám ő úgy döntött, hogy Haaland cselekedete nem minősül erőszakos magatartásnak. A brit média ma arról számolt be, hogy Haalandot utólag sem büntetik meg. Amikor Haaland és Gabriel egymás mellé keveredett,  a vendégektől Myles Lewis-Skelly csapattársa mellé állt, Haaland pedig azzal ripakodott rá, a szavait finomítva:  „Te ki a fene vagy?” 

Haaland, Gabriel
Gabriel Magalhaes tudja, jön még Haaland az ő utcájukba Fotó: X/Now.arsenal

Erling Haaland és az elgurult gyógyszer esete

A forrófejű norvég támadó a lefújás után sem nyugodott meg. A Sky Sports kamerái rögzítették, hogy Haaland összetűzésbe keveredett Gabriel Jesussal, aki nehezményezte, hogy a City játékosa azt kiabálta az Arsenal vezetőedzője, Mikel Arteta felé, hogy legyen alázatos. Arteta erre nem reagált, Gabriel Jesus viszont igen, és több sem kellett Haalandnak, aki a rövid párbeszédük során kétszer is bohócnak nevezte az Arsenal játékosát – ez az a szó, ami Haalandól még idézhető. 

Haaland kirohanását a 437 ezer követővel rendelkező City Extra is megosztotta, nem finomkodva, és még egy bohócos hangulatjelet is odabiggyesztett. Ezzel is mintegy azt üzenve, hogy milyen kemény gyerek Haaland, jól megmondta, büszkék vagyunk rá! Ha rossz véleménnyel lennének a viselkedéséről, aligha posztolták volna ki ezt.

 

 

 

Itt pedig a kézilabdás Haaland:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.