Miért igazolt ma Diósgyőrbe egy Premier League-csapat játékosa?

Meglepő erősítést jelentett ma be a Diósgyőr labdarúgócsapata. Az angol élvonalban szereplő Brentford védője, az ír–nigériai kettős állampolgárságú Valentino Adedokun ebben az idényben kölcsönben a miskolci csapatban szerepel.

2024. 09. 23. 15:39
Az ír-nigériai kettős állampolgárságú Valentino Adedokun az idényben kölcsönben a DVTK-ban szerepel
Az ír-nigériai kettős állampolgárságú Valentino Adedokun az idényben kölcsönben a DVTK-ban szerepel. Forrás: dvtk.eu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diósgyőr honlapján a 21 éves Valentino Adedokun elmondta, hogy korábban csak a nemzetközi kupákban látott magyar együtteseket, ezek jó benyomást tettek rá, az NB I-et versenyképes bajnokságnak tartja, és bízik benne, hogy a karrierje szempontjából hasznosan telik a diósgyőri év.

– Balhátvédként természetesen a védekezés az elsődleges feladatom, de szeretem kivenni a részem a támadásokból, előremenni, és ha lehetőség adódik, akkor gólpasszt adni vagy akár gólt is lőni. A Paks elleni idénynyitót a helyszínen láttam, ahol a csapattársak is jó benyomást tettek rám. Magabiztosan játszottak, úgy érzem, jó teljesítményre leszek képes a társaságukban. Izgatottan várom az első mérkőzést, mert már ízelítőt kaptam a diósgyőri meccsek atmoszférájából. Az ultrák nagyon hangosan szurkoltak, a közönség csodálatos hangulatot teremtett, ilyen körülmények között szeretnék játszani.

 Adedokun jelentheti a megoldást a DVTK csapatánál

– Miután nyáron sajnálatos módon meg kellett válnunk Stephen Bitoktól, elsődleges prioritássá vált a pótlása – emelte ki Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója. A sportvezető elárulta, hogy szerettek volna az élvonalra érett fiatal magyar játékost igazolni, ám ilyet nem találtak a piacon.

– Valentino Adedokun alapképességeire garanciát jelent, hogy már a Premier League-ben is többször bekerült a meccskeretbe. Ezenkívül különösen vonzóvá tette számunkra az a tény, hogy szinte egy az egyben megfelel elődje játékosprofiljának: olyan baloldali védő, aki gyors elfutásaival és beadásaival hatékonyan tudja támogatni a támadásokat is – mondta a DVTK sportigazgatója.

Valentino Adedokun Dublinban született nigériai szülők gyermekeként, már 17 évesen debütált a felnőttek között a Dundalk színeiben, nem sokkal a 18. születésnapja után bemutatkozott a konferencialiga selejtezőjében is, ezt követően igazolta le az angol Brentford FC akadémiája. Az előző idényben már a klub első csapat keretéhez számították, többször leült Premier League-mérkőzésen a kispadra is, a bemutatkozására még nem került sor. A B csapatban viszont olyannyira alapembernek számított, hogy az előző idényben már ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is.

Az NB I 2024/25-ös szezonjában a DVTK a hét mérkőzésen kilenc pontot szerzett (két győzelem, három döntetlen, két vereség), ezzel a hatodik helyen áll.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.