Mourino ágyékon rúgása miatt áll a bál Spanyolországban + videó

A spanyol labdarúgó-bajnokság hétközi hetedik fordulójának keddi játéknapján a címvédő Real Madrid hazai pályán 3-2-re legyőzte az Alavést, és érdekesség, hogy 3-0-s vezetése után két perc alatt két gólt kapott, a 85. és a 86. percben. S megint felerősödhetnek azok a hangok, amelyek szerint a játékvezetők kivételeznek a Reallal, mert az ellenfelét szándékosan ágyékon rúgó Endrick nem kapott piros lapot, csak sárgát.

2024. 09. 25. 10:13
A Real Madrid begyűjtötte a három pontot
A Real Madrid begyűjtötte a három pontot Forrás: X/Real Madrid C.F.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid a csapatkapitányi karszalagot viselő Lucas Vázquez találatával már az első percben vezetést szerzett, az előnyét pedig a szünet előtt látványos összjáték nyomán Kylian Mbappé növelte kétgólosra. A fordulást követően Rodrygo toldotta meg még eggyel a Real vezetését, a magabiztos előny pedig kényelmessé tette a fővárosiakat: az Alavés a 85. és a 86. percben is betalált, de egyenlíteni már nem tudott. Könnyebb dolga lett volna, ha a 83. percben Endrick nem sárga lapot kap, hanem pirosat, mert az uruguayi Santiago Mourinót szándékosan térddel ágyékon rúgó 18 éves brazil játékos – akinek a piaci értéke 60 millió euró – azt érdemelt volna.

Garcia Plaza, Ancelotti, Endrick
Luis Garcia Plaza és Carlo Ancelotti, a Real Madrid trénere nem látta Endrick rúgását. Forrás: X

Endrick megúszta a piros lapot, és emiatt nagyon dühös az Alavés trénere

– Ezért piros lapot kellett volna kapnia – dühöngött az Alavés trénere, Luis García Plaza a meccs után. – Az utolsó tíz percet tíz ember ellen kellett volna játszanunk. Tiszta piros lap, senki sem mondhatja, hogy nem az! Ha a játékvezető nem látta, ezért van a VAR. Talán több sárgát kaptak a madridiak a meccsen, mint amennyit kellett volna, de Endricknek piros járt volna.

Az Alavés trénere a felháborodását hevesen tudatta a Real Madrid vezetőedzőjével, Carlo Ancelottival is, aki akkor azt válaszolta neki, hogy nem látta, mi történt pontosan.

A mérkőzés után megint felerősödhetnek azok a hangok, amelyek szerint a játékvezetők kivételeznek a Real Madriddal…

 

 

A Bacelona ma este játszik, magyar játékos is van a keretében

A Real Madrid győzelmével egy pontra megközelítette a ma Getafét fogadó, százszázalékos mérleggel éllovas Barcelonát. Amint arról beszámoltunk, Marc-Andre ter Stegen kapus súlyos sérülése után a Barca keretébe bekerült a 18 éves Yaakobishvili Áron.

A La Liga élcsoportja:

1. Barcelona 6 22-5 18 pont
2. Real Madrid 7 16-5 17
3. Athletic Bilbao 7 11- 7 13
4. Atlético Madrid 6 10-3 12
5. Mallorca 7 6-5 11
6. Villarreal 6 12-13 11

A Real Madrid–Alavés találkozó összefoglalója:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.