A csodagyerek a góljaival „csődbe viszi” a Real Madridot

Jól jár vele Endrick előző csapata, a brazil Palmeiras, ha a 18 éves csatár gólokat szerez a Real Madrid színeiben.

2024. 09. 24. 18:17
Real Madrid C.F. v VfB Stuttgart - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD1
Endrick már a Bajnokok Ligájában is megszerezte az első gólját a Real Madrid játékosaként
Endrick már a Bajnokok Ligájában is megszerezte az első gólját a Real Madrid játékosaként Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2022 decemberében büszkélkedett el azzal a Real Madrid, hogy leigazolta a brazil futball legújabb reménységét, az akkor 16 éves Endricket, akit a Barcelona, a Chelsea és a Paris Saint-Germain is szeretett volna megszerezni, de a Palmeiras fiatal csillaga a királyi gárdának mondott igent.

A labdarúgó a 18. születésnapja után, idén nyáron a spanyol fővárosba költözött, és ugyan még kevés játéklehetőséget kap Carlo Ancelotti vezetőedzőtől, már a La Ligában és a Bajnokok Ligájában neki jutó 26 perc alatt kétszer betalált és egy gólpasszt is kiosztott. Azzal pedig, hogy szorgalmasan lövi a gólokat, nemcsak a Real Madrid jár jól, hanem volt csapatánál, a Palmeirasnál is tapsolhatnak, ugyanis a brazil tehetség minden ötödik gólja után hatalmas pénzösszeg vándorol a kasszájukba a spanyoloktól.

– Minden elérhető bónusszal együtt 72 millió euró lehet a végösszeg – fedte fel az El Chiringuito című műsorban a Palmeiras akadémiáját vezető Joao Paulo Sampaio, aki felfedezte Endricket. – A bónuszok a gólok és a gólpasszok után járnak. Minden öt gól után 1,5 millió eurót kap a Real Madridtól a Palmeiras a hatvanmilliós végösszeg eléréséig. 

Sampaio hozzátette, a brazil válogatottba való első meghívóért is 1,5 milliót eurót kaszált a Palmeiras, viszont ha Endrick egyszer aranylabdás lesz, azért már nem jár további bónusz a braziloknak. 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.