Visszavonult klasszist igazolna a Barca, de akad egy probléma

Sokan már tényként kezelték, hogy a La Liga listavezetője, a Barcelona a már visszavonult Wojciech Szczesnyt igazolja le a vasárnap súlyosan megsérült Marc-André ter Stegen helyére. A jelek szerint azonban az üzletből nem lesz semmi, mert a lengyel futballista egy kérését nem kívánja teljesíteni a Barcelona.

2024. 09. 27. 10:25
Wojciech Szczesny volt a Barcelona első számú kiszemeltje
Wojciech Szczesny volt a Barcelona első számú kiszemeltje Fotó: AFP/NurPhoto/Foto Olimpik
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona vasárnap 5-1-re intézte el a Villarrealt annak otthonában, így hat (közben már hét) forduló után is makulátlan a mérlege a La Ligában. A katalánok vélhetően megelégedtek volna egy szerényebb győzelemmel is, ha cserébe nem veszítik el csapatkapitányukat, Marc-André ter Stegent.

Wojciech Szczesnynek nem volt ínyére, hogy Inaki Penával kellene versenyeznie
Wojciech Szczesnynek nem volt ínyére, hogy Inaki Penával kellene versenyeznie Fotó: AFP/NurPhoto/Gongora

A német kapus egy szöglet után felugrott a labdáért, közben a hazai Yeremi Pino kicsit meglökte őt, ez éppen elég volt ahhoz, hogy kibillentse Ter Stegen az egyensúlyából, akinek aztán a földre érkezéskor megsérült a jobb térde, amit korábban kétszer is műtöttek.

Mindjárt látszott, hogy nagy a baj, ezt érzékeltetik Pino szavai is: – Nem állt szándékomban bántani őt, de nem tudtam aztán visszafogni az érzelmeim, elsírtam magam. Öt percig sírva játszottam – fedte fel a Villarreal futballistája.

Pino jól olvasta a szituációt, valóban súlyos Ter Stegen sérülése, a német játékos vélhetően már nem lép pályára ebben az idényben. Míg társai szerdán a szerencsétlenül járt kapitánynak üzentek, a Barcelona igyekszik a kapus pótlásáról gondoskodni. Átmeneti megoldásként a 18 éves magyar tehetség, Yaakobishvili Áron is bekerült a katalánok felnőttkeretébe, de Hansi Flick szeretné, ha hosszú távon a sok fiatal helyett tapasztaltabb játékos is a rendelkezésére állna.

Beadja a derekát a Barcelona?

Ezért fordult Wojciech Szczesny felé a gránátvörös-kékek figyelme. Sokan már tényként kezelték a lengyel veterán érkezését, aki a Juventusnál töltött időszaka után egyébként a nyáron már vissza is vonult, ám a legfrissebb spanyol sajtóinformációk szerint a spanyol klubnak nem sikerült megegyeznie Szczesnyvel. Az Arsenal korábbi labdarúgója ugyanis elvárta, hogy azonnal ő legyen az első számú kapus, azonban Flicknek más elképzelései voltak. Ő Inaki Penának szavazott bizalmat, Szczesnynek pedig lehetőséget adott volna, hogy versenyezzen vele a játékpercekért.

Még nem dőlt el teljesen, hogy végül aztán a Barcelona beadja-e a derekát, és eleget tesz-e a lengyel játékos kérésnek, de az MD úgy tudja, hogy a klub addig nem környékez meg más kiszemeltet, amíg a Szczesny-ügyet le nem zárják – vagy így, vagy úgy. Ha nem sikerül megegyezniük, a Barca vélhetően januárig nem igazol senkit. Annak ellenére sem, hogy Keylor Navas vagy éppen korábbi futballistájuk, a nyáron szintén visszavonult Claudio Bravo is elérhető lenne. Utóbbi ráadásul már nyilatkozott is róla, hogy a Barcelona hívására szívesen folytatná a pályafutását. A La Liga listavezetője ugyanakkor a Porto kapusára, Diogo Costára vetett szemet, a 75 millió eurós kivásárlási ára viszont gondot jelentene a katalánoknak.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.