Cristiano Ronaldo újra támad: Ilyet nem tehet a Manchester United edzője

Cristiano Ronaldo 2022 végén botrányos körülmények között távozott a Manchester United csapatától, miután hosszú interjúban kritizálta saját vezetőedzőjét. Erik ten Hag azóta is a klub kispadján ül, bár a helye nem tűnik sziklaszilárdnak. Cristiano Ronaldo most újra nekiment a holland szakembernek, a Manchester Unitednél pedig újratervezést sürget, bár nem feltétlenül Ten Hag elküldésével.

2024. 09. 12. 8:56
Cristiano Ronaldo Al Nasszr Mancheseter United Erik ten Hag
Cristiano Ronaldo a Manchester United csapatától szerződött Szaúd-Arábiába Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cristiano Ronaldo két időszakot töltött a Manchester United játékosaként. Az angol csapatnál érett világsztárrá, 2008-ban Bajnokok Ligája-győzelemig jutott a klub színeiben, majd abban az évben nyerte első Aranylabdáját. Ronaldo 2021-ben visszatért, de második manchesteri időszaka már nem volt sikeres, ráadásul botrányos körülmények között távozott, amikor 2022 végén hosszú interjúban nyilvánosan kritizálta Erik ten Hag vezetőedzőt.

Manchester United FC v Liverpool FC - Premier League Szoboszlai Dominik Cristiano Ronaldo Erik ten Hag
A Manchester United legutóbb Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool ellen szenvedett vereséget, Cristiano Ronaldo változást sürget (Fotó: Getty Images/Shaun Botterill)

Erik ten Hag azóta is a Manchester United kispadján ül, de nem közmegelégedésre. A Premier League első három fordulójában mindössze három pontot szerzett a csapat, a Fulham ellen nyert, a Brighton és a Liverpool viszont legyőzte a MU-t.

Cristiano Ronaldo: Nem olyan srác vagyok, aki elfelejti a múltat

Ten Hag azonban nem is a gyenge rajttal húzta ki a gyufát Ronaldónál, hanem a nyilatkozatával, amely szerint a csapat nem tud versenybe szállni a Premier League- és a Bajnokok Ligája-győzelemért. Utóbbira idén elméleti esély sem adódik, a Manchester United ugyanúgy az Európa-liga főtábláján szerepel, mint a Ferencváros.

– A Manchester United edzőjeként nem lehet kimondani, hogy nem fogsz küzdeni a bajnoki címért vagy a Bajnokok Ligájáért. Érezheted, hogy hiányzik a potenciál, de ezt nem lehet kimondani, mindig meg kell próbálni. A Manchester Unitednak ugyanazt kívánom, mint magamnak: hogy a lehető legjobb legyen. Szeretem ezt a klubot. Nem olyan srác vagyok, aki elfelejti a múltat – mondta Cristiano Ronaldo volt manchesteri csapattársa, Rio Ferdinand podcastjában.

Az utolsó megállapítás kétélű lehet: bár Ronaldo a Manchester Unitedet kedveli, Erik ten Hagot aligha. Ennek ellenére Ronaldo, bár újratervezést sürget a klubnál, ezt nem feltétlenül a holland szakember nélkül képzeli el.

– Jó döntés volt, hogy Ruud van Nistelrooy csatlakozott a stábhoz. Ha Ten Hag hallgat rá, azzal segíthet önmagán és a klubon is. Azok az emberek értik a futballt, akik ott voltak az öltözőben. Ruud segíteni fog, mert ismeri a klubot, ismeri a szurkolókat – jelentette ki Cristiano Ronaldo, aki a negyvenhez közeledve is fontos tagja a portugál válogatottnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.