Guardiola viccet csinált magából az Inter elleni mai BL-rangadó előtt + videó

Ma hat mérkőzéssel folytatódik a Bajnokok Ligája alapszakasza, és az új, ligarendszerű lebonyolításban egy mérkőzés lesz, amelyben két „első kalapos” együttes csap össze. S ez a meccs igazi csúcstalálkozó, a 2023-as BL-döntő visszavágóján a Premier League és a Serie A címvédője feszül egymásnak: a Manchester City az Internazionalét fogadja. S nem kétséges, hogy a házigazdának, Pep Guardiola alakulatának áll a zászló.

2024. 09. 18. 5:45
Pep Guardiola és Erling Haaland
Pep Guardiola és Erling Haaland Forrás: X/Manchester City
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a BL-ben sorsoltak, a Manchester City a második legmagasabb UEFA-együtthatóval – csak a címvédő Real Madrid előzi meg – várta az alapszakaszbeli nyolc ellenfelét, és a legerősebbek közül, az első kalapból a Paris Saint-Germaint (4.) és az Internazionalát (6.) fogta ki. A franciákkal majd január végén idegenben találkozik, az olaszokkal viszont rögtön az első fordulóban összecsap hazai pályán. Megismétlődik tehát a 2023-as BL-döntő, amit az angolok Isztambulban Rodri góljával 1-0-ra nyertek meg, és azóta nem találkozott egymással a két csapat. Az előző kiírásban a City a negyeddöntőben vérzett el a Real Madrid, az Inter pedig egy körrel korábban az Atlético Madrid ellen. Az olaszok kiesése akkor hatalmas nagy meglepetésként hatott, hiszen szenzációs évük volt, végül tizenkilenc pont előnnyel nyerték meg a Serie A-t.

Haaland szépen termeli a gólokat, Guardiola elégedett lehet vele
Haaland szépen termeli a gólokat, Guardiola elégedett lehet vele (Fotó: MTI/EPA/Gary Oakley)

Rodri gólja a 2023-as BL-döntőben:

Félelmetes a Manchester City és Erling Haaland is

A milánói együttes idén a bajnokságban négy forduló után nyolc ponttal, két győzelemmel és két döntetlennel a negyedik helyen áll, és a vasárnap Monzában elért 1-1-es döntetlennel sem büszkélkedhet. A Manchester City ellenben a Premier League címvédőjeként az ottani pontvadászat egyetlen százszázalékos csapataként négy győzelmet számlál. Bár szombaton a Brentford már a 22. második percben vezetést szerzett az Etihad Stadionban, a City Erling Haaland duplájával még az első félidőben 2-1-re fordított, és ennyi is maradt a végeredmény, Pep Guardiola alakulata a folytatásban már talán az Inter elleni meccsre tartalékolt. A Man. City első számú gólfelelőse, Haaland egyébként idén is döbbenetes formában van, csapata tizenegy bajnoki góljából kilencet ő szerzett!

Erre Pep Guardiola is kitért a tagnapi sajtótájékoztatón, és minden jelenlevőnek derültséget okozva mosolyogva viccet csinált saját magából:

– Ő négy mérkőzésen szerzett kilenc gólt, nekem játékosként a profi pályafutásom alatt (a Barcelonában) tizenegy év alatt tizenegy jött össze. Még egy meccs, és utolér! – jegyezte meg a City trénere, aki nyilván nem bánná, ha Haaland ma is duplázna.

Pep Guardiola 1990 és 2001 között volt a Barcelona játékosa, védekező középpályásként nem a gólszerzés volt a feladata, a 11 gólt 382 meccsen hozta össze.

 

 

Pep Guardiola Simone Inzaghi ellen

Visszakanyarodva a mai BL-naphoz, az biztos, hogy az olaszok vezetőedzője, Simone Inzaghi Monzában már erre a meccsre gondolt, mert Francesco Acerbit, Alessandro Bastonit, Hakan Calhanoglut és Nicolo Barellát sem vetette be, ma viszont utóbbi három játékos az olasz sajtó szerint biztosan ott lesz a kezdőcsapatban. S ha Inzaghi a jövőbe látott volna, akkor Federico Dimarcót is pihentette volna, mert a védő megsérült, és neki ki kell hagynia a mai mérkőzést.

Nem kétséges, hogy a BL rangadóján az angolok az esélyesek, akik 2022 novembere óta nem kaptak ki hazai pályán, akkor éppen a Brentford győzte le őket 2-1-re, az azóta lejátszott 46 összecsapásukból 39-et megnyertek és hétszer döntetlent játszottak. A BL-ben még hosszabb a hazai veretlenségi sorozatuk: 2018 szeptembere óta 28 győzelem és három döntetlen a mérlegük, öt éve egy csoportmeccsen a Lyon tudott nyerni Manchesterben 2-1-re.

Három BL-újonc: Bologna, Slovan Bratislava, Girona

Ma három újonc is bemutatkozik a BL-ben: a Bologna a Sahtar Donyecket fogadja, a Slovan Bratislava a Celtichez, a Girona – amelynél Yaakobishvili Antal nem került be a BL-keretbe – pedig a Paris Saint-Germainhez látogat. A Girona nemcsak a legrangosabb európai kupasorozatban, hanem a nemzetközi porondon is most debütál.

 

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló, mai program:

Bologna (olasz)–Sahtar Donyeck (ukrán) 18.45
Sparta Praha (cseh)–Red Bull Salzburg (osztrák) 18.45
Club Brugge (belga)–Borussia Dortmund (német) 21.00
Celtic Glasgow (skót)–Slovan Bratislava (szlovák) 21.00
Manchester City (angol)–Internazionale (olasz) 21.00
Paris Saint-Germain (francia)–Girona (spanyol) 21.00

A 2023-as BL-döntő összefoglalója:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.