Nem csak Szoboszlai, volt még „magyar” BL-gól, áradozik a futballvilág + videó

A labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának első, keddi játéknapja gólesőt hozott, a hat találkozón 28-szor találtak be; a meccsenkénti 4,7-es gólátlag elkényeztethette a szurkolókat. A Liverpool győztes csapatában eredményes volt Szoboszlai Dominik is a Milan ellen, s egy „félmagyar” gólt is elkönyvelhetünk, amit a svéd és magyar állampolgársággal is rendelkező, svéd válogatott Gyökeres Viktor szerzett az ugyancsak győzelemmel rajtolt Sporting színeiben.

2024. 09. 18. 13:14
Gyökeres Viktor a Sporting első gólját szerezte
Gyökeres Viktor a Sporting első gólját szerezte Forrás: Facebook/Sporting CP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este a Juventus és az Aston Villa, majd az éjjel a Liverpool és a Real Madrid is háromszor talált be, a Bayern München meg sem állt kilenc gólig, Harry Kane pedig négyig. Szoboszlai Dominik is eredményes volt, idénybeli első találatával járult hozzá a Liverpool 3-1-es győzelméhez a Milan otthonában, és ezzel Arne Slot vezetőedzőnek is „üzent”. Egy „félmagyar” gólt is elkönyvelhetünk, a Sporting Lisboa 2-0-ra győzött a Lille ellen, és az első találatát a 38. percben Gyökeres Viktor szerezte. Egy csel után fordulásból 13 méterről bombázott a franciák kapujába. S ő kapta a találkozó legjobbját megillető díjat az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA).

Gyökeres Viktor az UEFA trófeájával
Gyökeres Viktor az UEFA trófeájával Fotó: X/Sporting CP

– Az első meccsem a BL-ben, az első győzelmem, az első gólom, ez jó belépő volt – jegyezte meg Gyökeres Viktor.

 

 

Gyökeres Viktor csak tízmillió euróval Szoboszlai Dominik mögött

A 24 éves csatár Svédországban született, mindkét szülője magyar származású, így két állampolgársággal rendelkezik, de a svéd korosztályos válogatottak után felnőtt szinten is a svédek mellett kötelezte el magát 2019-ben, azóta 22 fellépésén kilencszer talált be. Tavaly került a Sporting csapatához, és a portugál bajnokságban 38 meccsén 37 gólt szerzett, ami egészen elképesztő mutató. Nem meglepő, hogy Gyökeres Viktor piaci értéke jelenleg 65 millió euró, ezt egyetlen magyar játékos múlja felül, Szoboszlai Dominik 75 millió euróval. Gyökeres a második legértékesebb svéd játékos Alexander Isak (75 millió, Newcastle) mögött, a portugál bajnokságban pedig ő az első.

Az idei bajnokságban a Sporting mind az öt meccsét megnyerte, Gyökeres pedig már nyolcszor volt eredményes. De ezt még fokozhatjuk azzal, hogy a klubcsapatában és a válogatottban együtt kilenc mérkőzésén 12 gólt és öt gólpasszt könyvelhet el, és mind a kilenc meccsén betalált ebben a szezonban!

 

 

Kane, Gyökeres, Mbappé, Haaland a sorrend
 

Gyökeres Viktor az elmúlt egy évben több gólt szerzett, mint Kylian Mbappé és Erling Haaland, csak Harry Kane előzi meg.

 

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló, keddi eredmények:

Milan–Liverpool 1-3
Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2
Real Madrid–Stuttgart 3-1
Sporting Lisboa–Lille 2-0
Juventus–PSV Eindhoven 3-1
Young Boys–Aston Villa 0-3

Két bombagól:


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.