Ezt üzente Szoboszlai Dominik a gólja után a BL-ben

Szoboszlai Dominik kedden az ötvenedik tétmérkőzését játszotta a Liverpool színeiben, egyben ez volt neki az első vörösként a Bajnokok Ligájában. A magyar válogatott csapatkapitánya góllal ünnepelt az AC Milan ellen, ezzel nem mellesleg mestere, Arne Slot kívánságát is teljesítette – legalábbis részben.

2024. 09. 18. 5:28
AC Milan v Liverpool FC - UEFA Champions League 2024/25 Szoboszlai Dominik először játszott a Bajnokok Ligájában a Liverpool színeiben
Szoboszlai Dominik először játszott a Bajnokok Ligájában a Liverpool színeiben Fotó: AFP/NurPhoto/Giuseppe Maffia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arne Slot kedden a 46. születésnapját ünnepelte, Szoboszlai Dominik pedig az ötvenedik tétmeccsét a Liverpool színeiben. Ez volt egyben az első alkalom, hogy a magyar futballista a Vörösök játékosaként szerepelhetett a Bajnokok Ligájában, miután az angol csapat az előző idényben a második számú kupasorozatban volt csak érdekelt.

AC Milan v Liverpool FC - UEFA Champions League 2024/25
Nagy volt az öröm a Liverpool-játékosok körében Szoboszlai Dominik gólja után Fotó: AFP/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A meccs kezdetén még úgy tűnt, nem lesz jó estéje a Liverpoolnak, amely már a 3. percben hátrányba került az AC Milannal szemben, de Slot gárdája aztán összekapta magát, és 3-1-re győzött Olaszországban. A mindent eldöntő gólt Cody Gakpo remek előkészítése után éppen honfitársunk szerezte, ez pedig ha mondhatjuk, jobbkor nem is jöhetett volna, hiszen Arne Slot a BL-meccs előtt arról beszélt, több gólt vár Szoboszlaitól, aki az előző idényben háromszor köszönt be a bajnokságban.

Szoboszlai első gólja az idényben

A Slot-éra első gólját a nyáron egyébként a magyar középpályás szerezte, de az még egy felkészülési mérkőzésen született, azóta négy találkozón két gólpassza volt a Premier League-ben. Tétmeccsen az idényben kedden volt először eredményes. Érthető módon boldog volt Szoboszlai, a lefújást követően az Instagramon is hangot adott az örömének:

„Jó újra a Bajnokok Ligájában lenni” – írta az ünneplés pillanatait megörökítő fotók mellé Szoboszlai.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.