Milák Kristóf előre megmondta Schmidt Ádámnak, mi lesz Párizsban

Az olimpia és a paralimpia befejeztével Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár egy interjúban értékelte a magyar küldöttségek párizsi eredményeit, beszélt a játékok utáni teendőkről, illetve a Milák Kristóffal való barátságába is betekintést engedett.

2024. 09. 13. 9:57
SCHMIDT Ádám
Schmidt Ádám beszédet mond a Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlésén a Pesti Vigadóban 2024. szeptember 7-én Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hatalmas büszkeség volt magyarnak lenni az olimpia és paralimpia minden napján, valamennyi pillanatában. Szerintem az, hogy az olimpiai éremtáblázaton a régióban Magyarország az első, Európában a hatodik és a világon a tizennegyedik helyen végzett, olyan elismerése a magyar sportnak, amihez nem kell kommentárt fűzni. A mi feladatunk az, hogy ebben az élesedő versenyben megtaláljuk azokat a lehetőségeket, hogy miképpen tudjuk a Los Angeles-i olimpián ezt a pozíciót mindenképpen megtartani. A célunknak ennek kell lennie – magyarázta a Nemzeti Sportnak adott interjújában Schmidt Ádám.

SCHMIDT Ádám; MILÁK Kristóf
Schmidt Ádám átadja az aranyérmet Milák Kristófnak a férfi 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén Párizsban Fotó: MTI/Kovács Tamás

A párizsi olimpia és paralimpia befejeztével eljött az elemzések ideje. Arra igyekeznek fényt deríteni, hogy az olimpiai sportági szövetségekkel 2022-ben történt írásbeli és személyes egyeztetések után az egyes szakágakban miért nem sikerült elérni a vállalt eredményt. A cél elérése érdekében egy kérdőívet küldtek a szakszövetségeknek, a kitöltést követően pedig személyes találkozókra és mélyelemzésre is sort kerítenek.

– Ezt követően tudunk majd részletekbe menő, megalapozott szakmai elemzést a nyilvánosság elé tárni – hangsúlyozta a sportért felelős államtitkár.

Az interjúban a Sportoló nemzet program, illetve a sportági akadémiák is szóba kerültek, de a kétszeres olimpiai bajnok Milák Kristóffal való kapcsolatáról is kérdezték Schmidt Ádámot.

– Tény és való, hogy 2017 óta Kristóffal mély bizalmi, baráti a viszonyom. Így számomra különösen felemelő volt látni azt, milyen eredményeket hozott, nem mellesleg a magyar küldöttség legeredményesebb sportolója lett Párizsban. Ez hatalmas teljesítmény a részéről, különleges klasszisa ennek a sportágnak – állapította meg az államtitkár. – Hagyomány közöttünk, hogy a nagyobb események előtt közös vállalásokat teszünk. Ez így volt a 2022-es, hazai rendezésű világbajnokságot és most, az olimpiát megelőzően is, úgyhogy viccesen azt tudom mondani, én már tavaly december harmincegyedikén pontosan tudtam, mi fog történni Párizsban, ezért nyugodt voltam az egész olimpia alatt.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.