Szoboszlai Dominikék elveszítették a második helyüket, Gabriel maga a csoda

A Premier League 4. fordulójának rangadóján vasárnap délután az Arsenal 1-0-ra nyert a Tottenham otthonában. Az Ágyúsok ezzel a tabella hatodik helyéről a másodikra ugrottak a Manchester City mögé, és közvetlenül a Liverpool, Szoboszlai Dominikék elé.

2024. 09. 15. 17:40
Rangadót nyert az Arsenal, középen a gólszerző Gabriel Magalhaes ünnepel
Rangadót nyert az Arsenal, középen a gólszerző Gabriel Magalhaes ünnepel Forrás: X/Premier League
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni derbin az Arsenal a brazil középhátvéd Gabriel Magalhaes 64. percben szöglet után szerzett fejes góljával nyert 1-0-ra a Tottenham otthonában, és a tíz pontjával feljött a második helyre a címvédő, hibátlan Manchester City (12) mögé, a harmadik Liverpool (9) elé. Szoboszlai Dominikék is veretlenek voltak a forduló előtt, mi több, még gólt sem kaptak, de szombaton hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedtek a Nottingham Foresttől. A tabellán a dobogósok sorrendje most éppen ugyanaz, mint a tavalyi bajnokság zárásakor. A Tottenham négy forduló után négy ponttal csak a 13. helyen áll. Visszakanyarodva Gabrielhez, 2020. szeptemberi Premier League-debütálása óta tizenöt bajnoki gólt szerzett, többet, mint bármelyik másik középhátvéd Európa öt legjobb bajnokságában (angol, spanyol, olasz, német, francia) ennyi idő alatt.

Arsenal
Rangadót nyert az Arsenal, Gabriel a hős Forrás: X/Arsenal

A Premier League 4. fordulóját a 17.30-kor kezdő Wolverhampton–Newcastle United találkozó zárja, s ha a hétpontos vendégek nyernek, akkor ők is a Liverpool elé kerülnek.

FRISSÍTÉS:

Wolverhampton Wanderers–Newcastle United 1-2 (1-0)

Az élcsoport:

1. Manchester City 4 11-3 12 pont
2. Arsenal 4 6-1 10
3. Newcastle United 4 6-3 10
4. Liverpool 4 7-1 9
5. Aston Villa 4 7-6 9
6. Brighton 4 6-2 8

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.