Sallai máris nehéz helyzetben, a 7-es mezben nem látják szívesen a Galatasaray szurkolói

A török labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Galatasaray szombaton hazai pályán 5-0-ra verte a Rizesport, és az eddigi maximális tizenkét pontot begyűjtve áll a tabella élén. A találkozót Sallai Roland, aki a pénteken igazolt az isztambuli csapatba, a lelátóról nézte, s majd a hetes mezben fog játszani. S nehéz örökséget vesz át, mert ebben a 40-szeres török válogatott, 25 éves Kerem Aktürkoglu játszott, aki négy év után a Benfica csapatához igazolt.

2024. 09. 15. 14:17
Sallai Roland a mai első edzésén a Galatasaray csapatában
Sallai Roland a mai első edzésén a Galatasaray csapatában Forrás: Facebook/Galatasaray
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerem Aktürkoglu nagy kedvenc volt a Galatasaray csapatában, 2020 és 2024 között a bajnokságban balszélsőként 138 meccsen 39 gólt szerzett, a Galata azonban szeptember elején 12 millió euróért eladta a Benficának. S szombaton rögtön góllal mutatkozott be. Nem mellékesen pedig a török válogatott a Nemzetek Ligájában hétfőn az ő mesterhármasával verte 3-1-re Izlandot. Az isztambuli gárdában Aktürkoglu viselte a hetes mezt, amit a Freiburgból pénteken érkezett Sallai Roland kap meg. Nehéz örökséget vesz át, mert a szurkolók máris összehasonlítják Aktürkogluval, és a klub Instagram-oldalán nagyon sokan  fejezik ki a véleményüket, hogy a hetes mezben még most is a korábbi kedvencüket szeretnék látni.

Sallai Roland
Sallai Roland kapja meg Aktürkoglu mezszámát Fotó: Instagram/galatasaray

A 7-es mez kötelez a Galatasarayban.

 

Sallai Roland és Yilmaz nagy riválisok lettek

A  Galatasaray a bajnokság negyedik fordulójában szombaton hazai pályán 5-0-ra nyert a Rizespor ellen, a negyedik gólt pedig az a Bars Alper Yılmaz szerezte, aki a jobbszélsőként Sallai Roland legnagyobb riválisa lesz a csapatba kerülésért. A 24 éves játékos 21-szeres török válogatott. Sallai Rolandot hatmillió euróért vette meg a Galatasaray, s honfitársunk évente 2,5 millió eurót keres majd.

Sallai a szombati mérkőzést barátnője társaságában a lelátóról nézte.

Sallai
Forrás: X/Roland Sallai

Sallai ma pedig már az első edzésén vett rész új csapatában.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.