Áll a bál Kerkez Milosék meccse után, elragadtatta magát a bíró

Új rekord született a Premier League-ben Kerkez Milos csapata, a Bournemouth meccsén a Chelsea ellen. Anthony Taylor játékvezető 14 sárga lapot osztott ki a mérkőzésen, amelyen egyébként sok minden nem történt, a Chelsea szűk, egygólos győzelmet aratott. Kerkez megúszta lap nélkül.

2024. 09. 15. 11:04
Kerkez Milos
Kerkez Milos a Bournemouth mezében. Forrás: instagram.com/miloskerkezofficial/
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea a hajrában, Christopher Nkunku 86. percben született góljával győzte le 1-0-ra a Bournemouth csapatát a Premier League 4. fordulójában. A gólpasszt Jadon Sancho adta, aki most debütált a londoni klubban, a hazaiak pedig még az első félidőben kihagytak egy tizenegyest. Kerkez Milos végig a pályán volt. Nagyjából ennyiben össze lehet foglalni a szombati meccset, amely azonban csak és kizárólag a játékvezető, Anthony Taylor ténykedése miatt marad emlékezetes.

MILOS, Kerkez
Kerkez Milos megúszta lap nélkül (Fotó: MTI/EPA/Ash Allen)

A bíró új Premier League-rekordot állított fel a kiosztott lapok számában, ugyanis 14-szer mutatta fel a sárgát a mérkőzésen. A cserékkel együtt 31 játékos lépett pályára a találkozón, tehát Taylor csaknem minden második futballistát figyelmeztetett egy lappal. Kész csoda, hogy védőként Kerkez kimaradt a lapszórásból.

– Történelmi számú sárga lap egy olyan meccsen, amelyen valójában alig történt valami. Taylor csak rekordot akart dönteni… – jegyezte meg egy internetes hozzászóló.

Az előző laprekord 13 sárga volt a Premier League-ben, ami tavaly szeptemberben a Tottenham–Sheffield United meccsen (2-1) jött össze Peter Banks játékvezető közreműködésével.

Szombaton Szoboszlai Dominik is végig a pályán volt a Liverpool színeiben az angol élvonalban, és hazai pályán ő is 1-0-s vereség részese volt a Nottingham Forest ellen. A játékvezető ténykedése azon a meccsen is előtérbe került, egyesek szerint Szoboszlait ki kellett volna állítani, de megúszta a második sárga lapot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.