Szoboszlait szidta az angol legenda: Egy profi ilyet nem csinál

Szoboszlai Dominik így vagy úgy, de a Liverpool két góljából is kivette a részét vasárnap a Manchester United elleni 3-0-s győzelem alkalmával. Az edzője, Arne Slot a munkabírása miatt dicsérte a magyar játékost, az angol futball két ismert alakja viszont kritizálta Szoboszlait.

2024. 09. 02. 4:45
Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik (balra) végig a pályán volt a Manchester United elleni mérkőzésen Fotó: AFP/Paul ELLIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool vasárnap lejátszotta a pályáról a Manchester Unitedet. Szoboszlai Dominik is kivette a részét a 3-0-s győzelemből. Végigjátszotta a mérkőzést, Mohamed Szalah gólját ő készítette elő, Luis Díaz lehetőségénél pedig felismerte, hogy azzal segít a legtöbbet, ha nem ér bele a labdába, inkább hagyja a szintén érkező csapattársát fejelni.

Neville-nek (balra) és Carraghernek sem tetszett Szoboszlai egy megmozdulása
Neville-nek (balra) és Carraghernek sem tetszett Szoboszlai egy megmozdulása Fotó: AFP/Peter Powell

Arne Slot, a Liverpool vezetőedzője már a Premier League 3. fordulójának rangadója előtt is méltatta a magyar játékost, majd a mérkőzés lefújása után ismét így tett, amikor a klub egy másik középpályásáról kérdezték. A holland szakembernél arról érdeklődtek az újságírók, Ryan Gravenberchet miért tartja megfelelőnek a hatos posztra. 

– Nagyon fontos játékos a támadásépítéseinkben. A futásmennyisége nyűgözött le a legjobban, amikor elkezdtünk dolgozni, és egy-egy sprint után még jól is teljesít a párarcokban. Ma láthatták nála, de Dominiknél és Maccánál (Alexis Mac Allister – a szerk.) is, hogy csak futnak és futnak. Néha talán késve érnek oda, de nem adják fel, mindig rohannak előre – húzta alá Slot.

Mit csinált Szoboszlai?

A gólpassza után Szoboszlai maga is betalálhatott volna, de a kapu előtt egy alkalommal lövés helyett inkább még cselezni akart, a United védői pedig ezt kihasználva lecsaptak a labdára. A már szakértőként dolgozó angol klasszisok, a korábbi manchesteri Gary Neville és a Liverpool mezében 737 meccsen játszó Jamie Carragher szerint Szoboszlainak nem lett volna szabad eltékozolnia ezt a helyzetet.

– Mit csinál Szoboszlai? Csak be kellene fejeznie a támadást, ehelyett pimaszkodik – dohogott Carragher, mire Neville így folytatta: – Ott vacakol, a csapattársai ezt nem hagyhatják annyiban. Ez nem profihoz illő megmozdulás volt. Egy edzésen megcsinálhatod, de az Old Traffordon nem, amikor 3-0-ra vezet a csapatod – magyarázta a United egykori játékosa. 

Neville szavaival ellentétben a csapattársai vélhetően nem orroltak meg Szoboszlaira, legalábbis a győzelmet ünneplő futballista Instagram-bejegyzésére Luis Díaz, Cody Gakpo és Ryan Gravenberch is dicsérő szavakkal vagy hangulatjelekkel reagált.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.