Magyar edzővel a kispadon folytathatja az angol válogatott

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) bőszen keresi a nyári Európa-bajnokság után lemondott Gareth Southgate utódját. Német és brit sajtóértesülések szerint hamarosan pont kerülhet a tárgyalások végére Thomas Tuchellel, aki minden bizonnyal jobbkezét, Lőw Zsoltot is magával vinné.

2024. 10. 12. 11:45
Az angol válogatottnál folytatja Lőw Zsolt?
Legközelebb az angol válogatottnál köthet ki Lőw Zsolt? Fotó: AFP/MICHAELA STACHE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gareth Southgate a németországi Európa-bajnokság előtt kijelentette, ha nem vezeti sikerre az angol válogatottat, akkor valószínűleg lemond a posztjáról. A Háromoroszlánosok végül ha gyakran nézhetetlen játékkal is, de a döntőbe jutottak, ahol viszont a spanyolokkal nem bírtak, 2-1-re kikaptak. Southgate betartotta az ígéretét, a torna után elköszönt a válogatottól, csaknem nyolc év után távozott.

A helyi labdarúgó-szövetség (FA) átmenetileg az angol U21-es csapat szövetségi edzőjét, Lee Carsleyt ültette a kispadra. A brit sajtó a remek eredményei láttán biztosra vette, hogy véglegesítik őt, de ez az álom a görögök elleni 2-1-es vereséggel szertefoszlott. Carsley pedig a meccs után leszögezte, ő nem vágyott a posztra.

– Nagyon meglepődtem rajta, amikor arról cikkeztek, hogy a munka az enyém, innentől fogva már csak én veszíthetem el. Számomra világos volt a megbízásom. Még három mérkőzés erejéig maradok, aztán remélhetőleg visszatérek az U21-es válogatotthoz – nyilatkozta a tréner.

Közel a megegyezés az angolok és Tuchel között

Talán nem véletlen, hogy a csütörtöki mérkőzés után felerősödtek azon pletykák, miszerint hamarosan eldőlhet, ki lesz az új szövetségi kapitány. Brit és német lapok arról cikkeztek, hogy az angol szövetség előrehaladott tárgyalásokat folytat Thomas Tuchellel, és már a megegyezéstől sem állnak messze a felek.

Lőw Zsolt (balra) az angol válogatottnál is Thomas Tuchel segítője lehetne
Lőw Zsolt (balra) az angol válogatottnál is Thomas Tuchel segítője lehetne (Fotó: AFP/DPA/Tom Weller)

A német edző a nyár óta munkanélküli, legutóbb a Bayern Münchent irányította. Az első évében még Bundesliga-elsőséget ünnepelt a sztárcsapattal, de mivel a második idényében nem jött össze a címvédés, ezzel a bajorok a 2011–2012-es idény óta először nem nyerték meg a Bundesligát, megvált Tucheltől a klubvezetés.

Amennyiben Tuchel venné át az angol válogatott irányítását, nem jelentene meglepetést, ha Lőw Zsolt is vele tartana. A magyar szakember volt a német tréner első számú segítője a Paris Saint-Germainnél, a Chelsea-nél és a Bayern Münchennél eltöltött éveiben is.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.