Gulácsi Péter is foghatja a fejét, s még csak most jön Szoboszlai

Egyetlen más csapat sem rajtolt úgy a BL-ben, mint az RB Leipzig. Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata mindkét meccsén vezetett, mégis pont nélkül áll két forduló után. Az Atlético Madrid után a Juventus is fordított a lipcsei csapat ellen, ráadásul a torinóiak ezt emberhátrányban tették meg. Gulácsi és társai számára a folytatás sem lesz könnyű: a válogatottszünet után a klub korábbi játékosa, Szoboszlai Dominik tér vissza Lipcsébe, a két forduló után hibátlan Liverpool színeiben.

2024. 10. 03. 8:45
Gulácsi Péter RB Leipzig magyar válogatott Juventus Bajnokok Ligája
Gulácsi Péter ősszel csak a klubjára koncentrál Fotó: X/RB Leipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulácsi Péter úgy döntött, hogy ősszel csak az RB Leipzig szereplésére koncentrál, az októberi és a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken nem áll a magyar válogatott rendelkezésére. Gulácsi választásának nyilvánosságra kerülése után az első meccsét a Juventus ellen vívta, s a Bajnokok Ligája-találkozón nem parádézott a magyar kapus.

Gulácsi Péter Willi Orbán RB Leipzig Bajnokok Ligája Juventus BL
Willi Orbán és Gulácsi Péter egymás mellett a lipcsei csapatfotón, a kapus döntése miatt a magyar válogatott meccsei előtt idén már nem készülhet hasonló fotó (Fotó: X/RB Leipzig)

Bár a Juventus egyik gólját sem lehet kizárólag Gulácsi nyakába varrni, az arány, hogy öt kaput eltalált lövésből három gólt szerzett az olasz csapat, nem túl szívderítő a magyar kapus szempontjából.

Bajban Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata

Az RB Leipzig az első fordulóban, az Atlético Madrid otthonában is úgy szenvedett vereséget, hogy előnybe került a meccsen. A lipcseiek erre rátettek még egy lapáttal a második körben: a Juventus ellen Benjamin Sesko kétszer is előnyhöz juttatta csapatát, másodszor ráadásul már úgy, hogy az olaszok tíz emberrel játszottak, mégis fordítani tudott a Juventus, többek között Dusan Vlahovics bombájával.

Nyolc csapat áll nulla ponttal két forduló után a Bajnokok Ligájában, s ezek közül az RB Leipzig az egyetlen, amely mindkét meccsén vezetett.

– Két esetben nem védekeztünk jól, és nem fejeztük be hatékonyan a támadásainkat. Kemény lecke volt, tanulnunk kell belőle – mondta a Juventus elleni fájdalmas vereség után Marco Rose, a lipcseiek vezetőedzője.

A kommentekkel mindig óvatosan kell bánni, de a klub X-oldalán a Rose-idézet alatti első hozzászólás ezúttal telitalálat: vajon hány kemény leckéből fog tanulni a lipcsei csapat?

BL: Szoboszlai érkezik Lipcsébe

A folytatás sem ígérkezik könnyűnek Gulácsiék számára, a magyar kapust nem érintő válogatottszünet után az eddig százszázalékos Liverpool látogat Lipcsébe, azaz Szoboszlai Dominik honfitársai, s egyben volt klubtársai ellen játszhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.