Gulácsi Péter a nagy hiányzó Marco Rossi októberi keretében

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kedden kihirdette keretét az októberi Nemzetek Ligája-meccsekre. Az olasz szakember újra meghívta Fiola Attilát és Szappanos Pétert, újoncként számol a védőként bevethető Szűcs Kornéllal, Gulácsi Péterre viszont nem számíthat a kapuban.

2024. 10. 01. 13:23
Marco Rossi
Az olasz szakember 24 játékossal számol a közelgő találkozókon.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 11-én Hollandiát fogadja, majd három nappal később, 14-én Bosznia-Hercegovina vendége lesz a magyar labdarúgó-válogatott. Utóbbi összecsapás kulcsfontosságúnak ígérkezik az A ligás tagság megőrzésének szempontjából, hiszen a biztos kiesés elkerüléséért egy riválist mindenképpen meg kell előzni a 3. csoportban. Rossi 24 játékosra számít a soron következő két találkozón. A névsort böngészve a legszembetűnőbb az RB Leipzig remek formában védő kapusa, a nemzeti tizenegy alapemberének számító Gulácsi Péter kimaradása volt.

– Gulával beszélgettem, azt kérte tőlem, hogy tekintsünk el attól, hogy a NL utolsó négy mérkőzésére meghívjuk. Túl van egy nagyon súlyos sérülésen, illetve, rengeteg mérkőzést kell még lejátszania a különböző sorozatokban. Mi is szeretnénk, hogy elkerüljön egy újabb sérülést, így megértettem a kérését. Gula biztosított bennünket, hogy amennyiben bármi szükséghelyzet keletkezik kapusfronton, azonnal a rendelkezésünkre áll – mondta el újságírói kérdésre válaszolva Marco Rossi.

 

Többen hiányoznak a védelemből

Visszakerült a csapatba az Európa-bajnokságot megjárt, szeptemberben viszont kimaradt játékosok közül a Szaúd-Arábiában védő kapus, Szappanos Péter és az Újpest rutinos hátvédje, Fiola Attila is. A keret egyetlen újonca Szűcs Kornél. A 23 éves védő az angol másodosztályban szereplő Plymouth játékosa, de a Diósgyőr nevelése, Magyarországon legutóbb a Kecskemét színeiben szerepelt.

– Szűcs Kornélt egy ideje követjük – árulta el Marco Rossi. – Belső védőként és ötös pozícióban is megjátszhatjuk. Tekintve, hogy Vas Gábor a múlt vasárnap visszatért, de nincs még igazán jól, Gergényi sérült, Yaakobishvilit pedig meghagytuk U21-es csapatnak, itt a lehetőség, hogy a angol másodosztályban játszó Szűcsöt is kipróbáljuk.

Rossi válogatott kerethirdetés
Marco Rossi a keddi sajtótájékoztatón. Mellette Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke. Fotó: Csudai Sándor /Origo

 

Szalai visszatéréséről és Sallai állapotáról

Az M4 Sport még a kerethirdetést megelőzően, délelőtt kiszivárogtatta , hogy a csapat korábbi csatára, Szalai Ádám visszatérhet a nemzeti csapatoz, méghozzá a Budapest Honvéd vezetőedzőjének kinevezett Laczkó Zsolt helyére, stábtagként.

– Laczkó Zsoltnak felajánlották a lehetőséget, hogy a Honvéd edzője legyen. A csapat ugyan nehéz helyzetben van most a másodosztályban, de Zsolt számára ez egy nagy lehetőség. Valamennyien azt kívánjuk neki, hogy sok öröme legyen a munkájában és vezesse újra sikerre a Honvédot. Azt kívánom a Honvédnak, hogy mielőbb visszatérhessen az NB I-be – közölte az olasz szakember, aki elismerte, hogy Laczkó Zsolt távozásával hiány keletkezett a stábjában. – Hamarosan elárulhatom, hogy kivel helyettesítjük majd őt. Szalai Ádámmal valóban beszéltünk erről, értékeljük a lehetőségeket, de még sok-sok részletet tisztázni kell. Amint végleges lesz a döntésünk, tájékoztatjuk a közvéleményt.

Rossi ezt követően Sallai Roland állapotáról is beszélt, a napokban a Galatasarayt erősítő játékos sérüléséről lehetett hallani.

– Beszéltem vele, elmondta, hogy semmiféle aggodalomra okot adó problémája nincs. Kedden volt MRI-vizsgálaton, ezt követően mondta, hogy izomfáradásról van szó, amit hamar le fog dolgozni

 – mondta a 60 éves kapitány.

 

A bosnyákok elleni lesz a kulcsmeccs

A nemzeti tizenegyre a hollandok és a bosnyákok elleni októberi találkozókon kívül még két meccs vár az idén, novemberben Hollandia vendégeként játszhat, majd Németország ellen, a Puskás Arénában zár a csapat. A csoportból kiemelkedő holland és német együttes ellen a papírforma szerint nem lehetnek vérmes reményei a válogatottnak, Boszniában viszont ki-ki meccs vár Marco Rossiékra.

– A csoport végeredménye szempontjából mindenképpen fontos lesz Bosznia ellen jól teljesíteni, ez alatt azt értem, hogy ne veszítsünk. Természetesen a győzelmet kívánjuk magunk számára, de nagyon nehéz lesz, különösen idegenben legyőzni Bosznia-Hercegovinát. Mindhárom másik is hasonlóan fontos meccs lesz. A papírforma szerint nem nekünk áll a zászló Hollandia és Németország ellen, de biztos vagyok benne, hogy lehet méltóságteljesebben is veszíteni, mint a düsseldorfi mérkőzésen. Az 5-0-s vereség még mindig óriási súlyként nyomja a vállunkat

 – nyilatkozta Marco Rossi.

A kerettagok október 7-én, hétfőn kezdik meg a felkészülést Telkiben.

A magyar labdarúgó-válogatott 24 fős kerete
Kapusok
Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Al Fateh SC), Tóth Balázs (Blackburn Rovers)

Védők
Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencváros), Dárdai Márton (Hertha BSC), Fiola Attila (Újpest FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle FC)

Középpályások
Bolla Bendegúz (Rapid Wien), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Nego Loic (Le Havre AC), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin)

Támadók
Ádám Martin (Asztérasz Tripolisz), Csoboth Kevin (FC St. Gallen), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Újpest FC), Sallai Roland (Galatasaray), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.