Gulácsi Péter elmondta, miért nem kér a válogatottságból

A 2024-es évből hátralévő négy válogatott mérkőzésen már nem kíván részt venni Gulácsi Péter, aki klubja, az RB Leipzig szerdai, Juventus elleni Bajnokok Ligája-meccsét megelőző sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy miért hozta meg ezt a döntést. A német bajnokságban remekelő kapus remeklésének titkáról is beszélt.

2024. 10. 02. 4:45
Gulácsi Pétert klubja sajtótájékoztatóján is kérdezték a magyar válogatottról. Forrás: rbleipzig.com/en
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott kerethirdetései rendre ugyanúgy kezdődnek. A sajtófőnök felvezetője után Marco Rossi magyarul beköszön, majd szintén magyar nyelven elkezdi sorolni: kapusok, védők, középpályások… Kedden rögtön nagy meglepetést okozott az olasz szakember, aki az első kategória neveinek ismertetése közben Gulácsi nevét nem mondta ki. Később elmondta: a magyar kapus kérése volt, hogy tekintsen el a beválogatásától az év hátralévő részében.

Németország Magyarország Gulácsi Péter UEFA Nemzetek Ligája  Düsseldorf, Dárdai Márton Kai Havertz  David Raum Balogh Botond
Döntése értelmében Gulácsi Péter valószínűleg Németország ellen védett utoljára a válogatottban idén (Fotó: AFP/John Macdougall) 

– Az én döntésem volt. Sokáig sérült voltam, ráadásul 34 éves is vagyok. A sérülésem óta először érzem úgy, hogy újra jó ritmusban vagyok. Ez egy döntés az egészségemért és a testemért. Meglátjuk, mi fog történni a jövőben, de most 100 százalékban a klubomra koncentrálok – adta meg a választ az RB Leipzig keddi, BL-meccs előtti sajtótájékoztatóján Gulácsi Péter.

 

Fizikailag és lelkileg is jól van

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig az Atlético Madrid elleni 2-1-es vereséggel kezdte meg szereplését a megújult Bajnokok Ligája alapszakaszában, így a lipcsei klub számára különösen fontos volna, hogy a második fordulóban javítson. A PSV Eindhoven 3-1-es legyőzésével kezdő Juventus elleni összecsapáson sok múlhat Gulácsi Péteren, aki a német ligában remekül kezdte az idényt, csapata öt meccséből négyszer gólt sem kapott.

– Hosszú idő óta először érzem magam nagyon jól fizikailag és lelkileg egyaránt. Jól kezdtünk a bajnokságban, de szerettünk volna pontot szerezni az Atletico Madrid Bajnokok Ligájában. A kapusnak nagy haszna van, ha a csapata jól játszik. Jelenleg ez a helyzet, az előttem álló srácok fantasztikus munkát végeznek. Egyáltalán nem adunk sok lehetőséget a riválisoknak – mondta el Gulácsi. – Minden ellenfélre ugyanúgy készülünk, függetlenül attól, hogy egy harmadosztályú csapattal játszunk a Német Kupában vagy éppen a Bajnokok Ligájában szerepelünk. Megnézzük az ellenfél támadójátékát és játékmintáját, így sok információt tudunk meg az ellenfélről. Tudjuk, hogy a Juventus nagyszerűen támad, a csapat néhány játékosa ellen már játszottam korábban a nemzetközi futballban. Mindegyiküknek megvan a maga erőssége.

Gulácsi Péter és az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose a klub keddi sajtóeseményén (Forrás: rbleipzig.com/en)

A játékoskeretek erőssége és a BL-rutin a vendégcsapat mellett szól, ugyanakkor a Leipzig is hosszú évek óta meghatározó szereplője a Bajnokok Ligája küzdelmeinek, így izgalmas csatát ígér a  Gulácsiék és a Juventus egymás elleni találkozója. Nem ez lesz azonban az egyetlen érdekes párosítás szerdán: a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpool például a sorozatban újonc Bolognát fogadja. 

A magyar válogatott csapatkapitányát rendre kezdőként bevető angol sztárcsapat a papírforma szerint egyértelmű esélyese a Bologna elleni meccsnek. Ez lesz a nyáron munkába állt holland tréner, Arne Slot első „bevetése” a BL-ben hazai pályán – az edző különleges estére számít, amely csak győzelemmel lenne igazán emlékezetes. A BL-címvédő Real Madrid a Lille vendége lesz, míg az első fordulóban a Dinamo Zagrebet 9-2-re legyőző Bayern München ezúttal az Aston Villa vendégeként bizonyíthat.

Bajnokok Ligája alapszakasz, 2. forduló
A szerdai program
Sahtar–Atalanta 18.45
Girona–Feyenoord 18.45
Liverpool–Bologna 21.00
RB Leipzig–Juventus 21.00
Benfica –Atlético Madrid 21.00
Dinamo Zagreb–Monaco 21.00
Lille–Real Madrid 21.00
Aston Villa–Bayern München 21.00
Sturm Graz–FC Bruges 21.00
Üres ígéretek, becsapott szurkolók
Háborognak a futballdrukkerek, amiért az RTL az előzetes ígérete szerint már a Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójából sem tűz műsorra egyetlen mérkőzést sem az RTL HÁROM csatornán, a társaság csak előfizetéses streamen adja a meccseket. Az eddigi adatok alapján az RTL-nek jelentős ráfizetés a három évre 12-13 milliárd forintért megvásárolt közvetítési jog. A Sport TV a helyzet nyertese, amely minden játéknapon akár négy találkozót is műsorra tűzhet hatalmas nézettség mellett. Részletek a Magyar Nemzet internetes oldalán olvashatók.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.