A Liverpool elengedte a kezét, visszavonul a világ egyik legmókásabb játékosa

Joel Matip a Liverpool honlapján bejelentette a visszavonulását. A hórihorgas védő minden elérhető trófeát elhódított a Vörösök futballistájaként, de a Liverpool szurkolói grimaszai és szórakoztató megmozdulásai miatt is nagyon kedvelték őt.

2024. 10. 12. 13:24
Joel Matip nemcsak a játékával, hanem a grimaszaival is megörvendeztette a Liverpool szurkolóit
Joel Matip nemcsak a játékával, hanem a grimaszaival is megörvendeztette a Liverpool szurkolóit Fotó: AFP/PAUL ELLIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp mellett a nyáron három futballista is elköszönt Liverpooltól, Adrián, Thiago és Joel Matip is továbbállt az együttestől. Előbbi a Real Betisnél kötött ki, a spanyol mágus visszavonult, Matip új állomáshelye pedig eddig nem volt ismert. Mint az szombaton kiderült, a Vörösöket nyolc éven keresztül szolgáló, egyébként sérülékeny védő 33 évesen nem talált új csapatot magának, így végül ő is szögre akasztotta a cipőjét.

A 27-szeres kameruni válogatott játékos 201 mérkőzésen lépett pályára a Liverpool mezében, ezeken kilenc gólt szerzett, és az angolok közelmúltbeli sikereiből is kivette a részét, Premier League-, Bajnokok Ligája-, FA-kupa- és Ligakupa-győztesnek mondhatja magát.

Matip közkedvelt volt a szurkolók körében, méghozzá akaratán kívül, mert a grimaszaival, csapkodásával vagy éppen dühtől fűtött járásával mosolyra fakasztotta őket.

Bár Matip maga nincs fent a közösségi médiában, a drukkerek létrehoztak neki egy Instagram-oldalt, ahol a futballista legviccesebb pillanatait gyűjtötték össze. Íme egy kis ízelítő belőlük:

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.