„Megőrültél?” – Kloppnak beolvastak a drukkerek, Orbánt ünnepelték

Willi Orbán betalált, az RB Leipzig 2-0-ra győzött a Mainz vendégeként a Bundesliga 7. fordulójában. A hazai szurkolók nemcsak a vereség miatt voltak dühösek szombaton, hanem Jürgen Klopp döntése miatt is. Egykori kedvencüknek megüzenték, nagyon megváltozott a véleményük róla.

2024. 10. 19. 18:23
Klopp közkedvelt a szurkolók körében, de most kihúzta a gyufát
Klopp közkedvelt a szurkolók körében, de most kihúzta a gyufát Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/CHRISTOPH REICHWEIN
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Kloppot mindhárom eddigi klubja, a Mainz, a Borussia Dortmund és a Liverpool szurkolói is istenítették, nemcsak az eredményei, hanem a jelleme miatt is. A magát futballromantikusnak valló edzőre azonban a közelmúltban kritikaözön zúdult, miután bejelentette, a Red Bull nemzetközi futballigazgatója lesz január elsejétől.

Kloppot szidták Mainzban

Rengeteg cikk született a témában, Angliában és Németországban is elítélték a döntését, amelynek hátterében a megszólalók szerint nem a futball szeretete, hanem a pénz áll.

Alighanem ezt Mainzban is így gondolják, legalábbis egykori csapata drukkerei üzenetet fogalmaztak meg az egykori kedvencüknek. Megtalálták erre a legjobb alkalmat, a Bundesliga Red Bull-klubja, a Leipzig elleni meccsen megtelítették a lelátókat a Kloppnak szóló molinók. Ez alkalommal persze nem pozitív hangvételűek:

„Megőrültél?”

„Elfelejtetted, hogy kivé tettünk téged?”

„Kedvelem az embereket egészen addig a pontig, amíg csalódást nem okoznak nekem” – itt Klopp egy régi nyilatkozatát porolták le a szurkolók.

FSV Mainz 05 - RB Leipzig Jürgen Klopp ezt nem teszi zsebre
Jürgen Klopp ezt nem teszi zsebre Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/TORSTEN SILZ

Orbán első gólja

A nézősereget ezt követően a mérkőzés végeredménye is dühíthette. Húsz perc elteltével Xavi Simons szerzett vezetést a vendégeknek, majd még az első félidőben Willi Orbán idénybeli első góljával beállította a 2-0-s végeredményt.

A magyar válogatott védője természetesen végig a pályán volt, ahogy Gulácsi Péter is, aki a Bundesliga hét fordulója alatt hat találkozót hozott le kapott gól nélkül. Az RB Leipzig öt győzelmével és két döntetlenjével immáron tizenhét pontot gyűjtött, ez története legjobb nyitánya. Átmenetileg a tabella élére ugrott a lipcsei együttes, de a Bayern München még szombat este visszaveheti az első helyét, ha legyőzi otthon a Stuttgartot.

Willi Orbánt (jobbra) ünnepelték a lipcseiek
Willi Orbánt (jobbra) ünnepelték a lipcseiek Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/TORSTEN SILZ

 

Bundesliga, 7. forduló

péntek:
Borussia Dortmund–St. Pauli 2-1 (1-0) 

szombat:
FSV Mainz–RB Leipzig 0-2 (0-2)
Bayer Leverkusen–Eintracht Frankfurt 2-1 (1-1)
TSG 1899 Hoffenheim–VfL Bochum 3-1 (1-0)
SC Freiburg–FC Augsburg 3-1 (3-0)
Borussia Mönchengladbach–Heidenheim 3-2 (1-1)
Bayern München–VfB Stuttgart 18.30 (tv: Aréna 4)

vasárnap:
Holstein Kiel–Union Berlin 15.30 (tv: Match 4)
VfL Wolfsburg–Werder Bremen 17.30 (tv: Match 4)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.