Büntetés Mbappénak? Ancelotti megszólalt a botrányról

Kylian Mbappé nevétől volt hangos a nemzetközi sajtó az elmúlt két hétben. A 25 éves csatár nem a francia válogatottban nyújtott jó teljesítményével hívta fel a figyelmet magára, már csak azért sem, mert nem is játszott. Botrányba viszont keveredett, amire most a Real Madridot irányító Carlo Ancelotti is reagált.

2024. 10. 19. 16:04
Carlo Ancelottiból nem lett utazási ügynök
Carlo Ancelottiból nem lett utazási ügynök Fotó: AFP/NurPhoto/JOSE BRETON
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kylian Mbappé még szeptember végén megsérült, háromhetes kihagyást jósoltak neki. A rossz hírt viszont jó követte, a támadó pikk-pakk felépült, és mindössze egy meccsről maradt le a Real Madridnál. A királyi gárdát irányító Carlo Ancelotti nagy örömére mindig bevethető volt a játékos, aki azonban a francia válogatottat nem segítette az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzések idején, Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal abban maradtak, hogy inkább a teljes felépülésre koncentrál.

Carlo Ancelotti szerint Mbappénak jót tett a pihenő
Carlo Ancelotti szerint Mbappénak jót tett a pihenő Fotó: AFP/OSCAR DEL POZO

Tehát Mbappé váratlan pihenőt kapott a szezon közben, ezt pedig ki is használta. Amíg a gallok Budapesten Izraellel csatáztak, és nem mellesleg 4-1-re nyertek, addig a csapat sztárja Stockholmba utazott egy buli erejéig. Mbappé hiába próbálta maszkkal leplezni a kilétét, kiszúrták őt a svéd fővárosban, a képek pedig bejárták a világsajtót. Az pedig nem tett jót a hírnevének, hogy a csatár a válogatottmeccsek vagy éppen lábadozás helyett inkább szórakozni ment.

Ha ez nem lett volna elég, a stockholmi éjszakázás után egy nő azzal vádolta meg, hogy megerőszakolta őt. Mbappé ügyvédje kitalációnak nevezte az egészet, de természetesen a rendőrség nyomoz az ügyben.

Ancelotti boldognak látja Mbappét

A Real Madridhoz is eljutottak a hírek, a klub ezek után eltüntette őt egy fényképről, de állították, hogy nem a botrány állt a retusálás hátterében. A szombat esti, Celta Vigo elleni mérkőzésre (21.00, tv: Spíler 2) készülve Ancelotti is reagált Mbappé ügyére.

– Szabadideje volt, akkor pedig mindenki azt tehet, amit csak szeretne – felelte az olasz szakember, amikor arról kérdezték, büntetés vár-e a futballistára a stockholmi útjáért. – Én két napot eltöltöttem Londonban, és senkitől nem kértem engedélyt erre. Egyébként pedig utazási irodám sincsen, hogy a játékosok útjait én szervezzem. Mindennap beszélek a srácokkal. Ebben a pillanatban spekulációnak tekinthetjük, amit róla állítanak. Nem látom, hogy ez az egész hatással lenne rá, inkább lelkes, segíteni akarja a csapatot. 

Ancelotti hozzátette, jót tett Mbappénak a néhány szabadnap.

– A szünet alatt sikerült jobb állapotba kerülni. Remekül van, boldog, és alig várja, hogy újra a csapattal legyen. Ez a tizenöt nap jót tett neki, más játékos lett belőle, mint aki a szünet előtt volt – vélekedett a sikeredző.

La Liga, 10. forduló

szombat:
Athletic Bilbao–Espanyol 4-1
Osasuna–Betis 16:15 (tv: Spíler 2)
Girona–Real Sociedad 18:30 (tv: Spíler 2)
Celta Vigo–Real Madrid 21:00 (tv: Spíler 2)

vasárnap:
Mallorca–Rayo Vallecano 14:00 (tv: Spíler 2)
Atlético Madrid–Leganes 16:15 (tv: Spíler 2)
Villarreal–Getafe 18:30 (tv: Spíler 2)
Barcelona–Sevilla 21:00 (tv: Spíler 2)

hétfő:
Valencia–Las Palmas 21:00 (tv: Spíler 2)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.