Ez lehet Kerkez nagy dobása, az Arsenal ellen bizonyíthatja, megéri a pénzét

Szombaton az angol Premier League-ben a Bournemouth az Arsenalt fogadja. A találkozó pikantériája, hogy a hazaiak 20 éves balhátvédjét, Kerkez Milost testközelből figyelheti meg az ágyúsok menedzsere, Mikel Arteta, aki állítólag a 20 millió eurós vételárat sem sokallja, hogy megszerezze magának a magyar válogatott játékosát. Kerkez egyébként több mint kapós az angol topkluboknál, ugyanis az Arsenalon kívül szívesen leigazolná őt a Manchester United, a Chelsea és a Liverpool.

2024. 10. 19. 7:10
Kerkez Milosra a legtöbb sztárklub felfigyelt a premier League-ben Fotó: George Wood/Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően nem sokan gondolták azt a magyar válogatott stabil kezdőjátékosáról, Kerkez Milosról, hogy már a második Premier League szezonjának a legelején olyan klubok kívánságlistáján szerepel igencsak előkelő helyen, mint a Manchester United, a Chelsea, a Liverpool és az Arsenal. A londoni sztárklub ráadásul most testközelből is megtapasztalhatja, a magyar válogatott októberi meccseit sérülés miatt kihagyó, de a hétvégén újra bevethető Kerkez ugyanis ott lesz az ágyúsok elleni szombati bajnokin. A 20 éves balhátvédet nagyon szeretné megszerezni a BBC Sport értesülései szerint az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta, és sokan egyetértenek azzal, hogy Kerkez és az Arsenal számára ideális állapot lenne, ha rövidesen Londonba költözhetne a Bournemouth futballistája, aki ebben az idényben csapata mind a hét bajnoki meccsén kezdett és ötöt végig is játszott.

Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere nagyon szeretné megszerezni Kezkez Milost    Fotó: Getty Images

– A húszéves balhátvéd meghatározó játékossá, a csapatjáték létfontosságú elemévé nőtte ki magát a Bournemouthban. Korát meghazudtoló taktikai érettségről, tudatosságról tett tanúbizonyságot. Legyen szó a gyors kontrák elleni védekezésről vagy az előrefutásairól, melyekkel a támadójátékot segíti. Ez a kettős képesség az, ami miatt felfigyeltek rá a topklubok, köztük az Arsenal is – olvasható a  a Sports Courant cikkében.

A fichajes.net ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy elsősorban Kerkez azon képessége kelthette fel Mikel Arteta figyelmét, hogy egyensúlyba tudja hozni a támadó és védekező feladatokat. Az Arsenal számára a 20 éves balhátvéd árának, a 20 millió eurónak a kifizetése sem jelenthetne gondot, ugyanis a kasszában van pénz, ha csak a nyáron a Tottenhamnak 64,3 millió euróért eladott Dominic Solanke által generált bevételre gondolunk. Kerkeznek – aki november 7-én tölti be a 21. életévét – egyébként nem kell kapkodnia, hiszen a Bournemouthnál, Andoni Iraola irányítása alatt minden adva van a további fejlődéséhez, és akár a jelenleg vele kapcsolatban emlegetett 20 millió eurós vételár duplájáért is klubot válthat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.