Brazília sokkban, felgyújtották a Cruzeiro buszát, bennégett egy szurkoló + videó

Brazíliában a szövetségi autópálya-rendőrség (PRF) jelentése szerint vasárnap a Palmeiras és Cruzeiro mintegy százötven szurkolója verekedett össze Mairiporában. Az összetűzésben egy drukker életét veszítette, aki nem tudott kimenekülni a felgyújtott buszból.

2024. 10. 28. 6:47
A Cruzeiro szurkolóinak felgyújtott busza
A Cruzeiro szurkolóinak felgyújtott busza Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tömegverekedés a Fernao Dias autópálya 56-os kilométerénél, Belo Horizonte felé történt, a két tábor az útdíjpénztárnál futott össze, és az összecsapás petárdatámadásokkal kezdődött, majd vasrudakkal és faütőkkel folytatódott. A tömegverekedést a Palmeiras ultrái kezdték, akik megtámadták a Cruzeiro-drukkerek két buszát, és az egyiket felgyújtották. A Cruzeiro egyik szurkolója, egy 30 éves férfi az életét vesztette, aki nem tudott kimenekülni a lángoló buszból. A súlyos sérülteket, tizenkét Cruzeiro-szurkolót a mairiporai Anjo Gabriel kórházba szállítottak. Az összecsapásról videók keringenek a közösségi médiában, egy Palmeiras-rajongó pedig azt írja, hogy egy 2022-es esetért törlesztettek, amikor a  Cruzeiro-szurkolók megverték Jorge Luist, a Palmeiras elnökét.

Mancha Verde, palmeiras
A Mancha Verde, a Palmeiras kemény magja Forrás: X

 

A Palmeiras és Cruzeiro ultrái között régi a viszály

„Brazília sokkban” – írják a brazil lapok. A helyi média is megemlíti, hogy a két ultracsoport, a Mancha Verde (Palmeiras) és a Mafia Azul (Cruzeiro) közötti rivalizálás régóta, 1988 óta fennáll. A vasárnapi támadás a Belo Horizontétól 107 km-re fekvő Carmópolis de Minasban 2022 szeptemberében lezajlott összecsapás megtorlása lehetetett, amelyben több Palmeiras-szurkoló megsérült.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.