Révész Bulcsú újabb klasszis ellen vívott szenzációs meccset

Révész Bulcsú sokáig vezetett, végül 6-5-re kikapott a korábbi top 10-es Jack Lisowski ellen az International Championship selejtezőjében. A tizenhét éves magyar sznúkeres a mérkőzés első felében nagyszerű brékeket lökött, de végül egy 108-as Lisowski-brék az angol továbbjutását és Révész Bulcsú kiesését jelentette.

2024. 10. 03. 11:59
Révész Bulcsú sznúker Jack Lisowski
Révész Bulcsú közel volt az újabb bravúrhoz Jack Lisowski ellen Fotó: Facebook/Révész Bulcsú
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Révész Bulcsú beindult. A korábbi top 10-es, jelenleg a huszadik helyen jegyzett, bevállalós sznúkerjéről ismert Jack Lisowski ellen a magyar játékos az első négy frémből hármat megnyert az International Championship szerdai selejtezőjében, ráadásul mindhármat hetven fölötti brékkel. Révész a folytatásban két küzdelmesebb frémmel őrizte előnyét, 5-3-nál egyetlen frémre került az újabb bravúrtól.

Révész Bulcsú sznúker Ali Carter bravúr British Open magyar tinédzser Ronnie O’Sullivan Jack Lisowski
Révész Bulcsú (Fotó: X/World Snooker Federation)

A szorult helyzetre azonban Lisowski jól reagált: kiegyenlített, majd a mérkőzés legnagyobb, 108-as brékjével ő jutott fel az International Championship főtáblájára.

Mikor játszik legközelebb Révész Bulcsú?

A magyar játékosra a sűrű hetek után hosszabb szünet vár, legközelebb az október 20-án kezdődő Northern Ireland Openen játszik, ahol sikeresen felkerült a főtáblára.

Ott első ellenfele a világranglistán huszonkettedik Chris Wakelin lesz, s ha esetleg összejönne a bravúr, Révész Bulcsú a második fordulóban ismét szembe találhatja Ali Carterrel, aki ellen eddigi legnagyobb sikerét aratta.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.