Sallai is megfordult, nagy rangadót nyert meg vele hétfőn a Galatasaray

Az élvonalbeli török labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának zárómérkőzésén az éllovas Galatasaray hétfő este fogadta a Besiktas csapatát, és 2-1-re megnyerte a rangadót. A hazaiaknál Sallai Roland kezdett, és végig a pályán volt a meccsen, amelyet a Galata 2-1-re megnyert.

2024. 10. 28. 20:13
Davinson Sánchez szerezte a Galatasaray első gólját, Sallai Roland (jobbra) is sietett gratulálni
Davinson Sánchez szerezte a Galatasaray első gólját, Sallai Roland (jobbra) is sietett gratulálni Forrás: X/Galatasaray
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török bajnokságban a Galatasaray az első kilenc meccséből nyolcat megnyert egy döntetlen mellett, a Besiktas elleni rangadó előtt 25 pontjával a tabella élén állt. A negyedik helyet elfoglaló Besiktas 20 ponttal rendelkezett, de ezt nyolc találkozón gyűjtötte, hat győzelme és két döntetlenje volt. Ma este Isztambulban a mezőny két veretlen csapata találkozott, és a Besiktas sem érkezett messziről, hiszen ugyancsak isztambuli alakulat. A holland Giovanni van Bronckhorst gárdájában pályára lépett az 57-szeres olasz válogatott Ciro Immobile, aki már 34 éves, a válogatottságot már lemondta, de a török bajnokságban nyolc meccsen nyolc gólt szerzett, ő vezeti a góllövőlistát. A Galatában kezdett a jó formában levő Sallai Roland, a nigériai Victor Osimhen és az argentin Mauro Icardi is.

Sallai Roland
 Sallai Roland számára is szép az élet a Galatasaray csapatában. Fotó: AFP

Sallai Roland végig a pályán volt, a Galatasaray pedig 2-1-re győzött

A Galatasaray kezdőcsapata, benne Sallai Rolanddal, a magyar válogatott erőssége is befordult a csapat videójában, amellyel bemutatták a kezdőcsapatot:

A 13. percben a házigazda meg is szerezte a vezetést. De nem valamelyik gólvágó talált be, hanem a védősorból a kolumbiai Davinson Sánchez. A 67. percben aztán Osimhez 2-0-ra alakította az állást – mindkét gólhoz a brazil védő, Gabriel Sara adta a gólpasszt. A 94. percben a Besiktas szépített az albán Muci góljával, de ez már nem osztott, nem szorzott, a Galatasaray 2-1-re nyert, megerősítette az első helyét. Sallai Roland végig a pályán volt, 38-szor ért labdába, 22 passzából 16 jó volt, öt párharcából négyet megnyert, volt egy labdaszerzése és két szerelése. A Sofascore 7,3-as osztályzatot adott neki.

 

 

A WhoScored osztályzatai, itt Sallai 6,8-at kapott:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.