Egy topcsapattal bántak el Schäfer Andrásék

Schäfer András csapata, az Union Berlin nagy győzelmet aratott a Bundesliga 6. fordulójának szombati játéknapján, a fővárosiak 2-1-re múlták felül a Borussia Dortmundot. A címvédő Bayer Leverkusen kétgólos előnyt adott el a sereghajtó Holstein Kiel ellen.

2024. 10. 05. 20:33
1. FC Union Berlin - Borussia Dortmund
Az Union Berlin nagy győzelmet aratott szombaton Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Andreas Gora
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schäfer András a kispadon kezdett, aztán a 63. percben lépett pályára. A fővárosiak a szünetben már kétgólos előnyben voltak, a Dortmundnak pedig végül csak szépítenie sikerült. 

Ennél is nagyobb meglepetést okozott az újoncként sereghajtó, és még nyeretlen Holstein Kiel, amely a címvédő Bayer Leverkusen otthonában ért el 2-2-es döntetlent. Az előző idény bajnoka nyolc perc után már 2-0-ra vezetett, a vendégek azonban közvetlenül a szünet előtt szépítettek, majd a második félidőben büntetőből ki is egyenlítettek. A Leverkusen hiába lőtt 23 alkalommal kapura az egész meccsen, végül meg kellett elégednie az egy ponttal. 

Az MTI beszámolója alapján másik két délutáni mérkőzésen egyformán idegenbeli siker született: a Wolfsburg Bochumban 3-1-re, a Freiburg pedig Brémában 1-0-ra nyert. 

Bundesliga, 6. forduló

péntek:
Augsburg–Borussia Mönchengladbach 2-1 (1-0) 

szombat:
Bayer Leverkusen–Holstein Kiel 2-2 (2-1)
Union Berlin–Borussia Dortmund 2-1 (2-0)
VfL Bochum–VfL Wolfsburg 1-3 (0-2)
Werder Bremen–SC Freiburg 0-1 (0-0)
St. Pauli–FSV Mainz 0-2 (0-3)

vasárnap: 
Heidenheim–RB Leipzig 15.30 
Eintracht Frankfurt–Bayern München 17.30 (tv: Match 4) 
VfB Stuttgart–TSG 1899 Hoffenheim 19.30

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.