Lőw Zsolt reagált Tuchel kinevezésére

Megvalósult, amiről hetek, sőt valójában hónapok óta pletykáltak: az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) szerdán bejelentette, hogy Thomas Tuchel lesz a válogatott új szövetségi kapitánya. A német szakember január 1-jén kezdi meg a munkát, de a már-már állandónak mondható segítője, Lőw Zsolt ezúttal nem tart vele. A magyar edző nyilatkozott a fejleményekről.

2024. 10. 16. 13:10
Lőw Zsolt (fehérben) most nem lesz ott Tuchel oldalán
Lőw Zsolt (fehérben) most nem lesz ott Tuchel oldalán Fotó: DPA/dpa Picture-Alliance/TOM WELLER
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem okozott meglepetést, hogy az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) Thomas Tuchelt választotta az angol válogatott szövetségi kapitányának, ugyanis Gareth Southgate nyári lemondása óta őt emlegették az egyik legfőbb esélyesként a posztra, és a brit sajtó napokkal ezelőtt arról számolt be, hogy a felek hamarosan megegyezhetnek egymással. Ez azóta megtörtént, az FA ma) bejelentette, hogy Tuchel január 1-jén munkába áll az ideiglenesen megbízott Lee Carsley helyén.

Tuchel igen, Lőw nem

A meglepetést inkább az okozta, hogy Lőw Zsolt ezúttal nem tart Tuchellel. A magyar tréner az elmúlt években három klubnál, a Paris Saint-Germainnél, a Chelsea-nél és a Bayernnél is másodedzőként segítette az Angliában nem éppen meleg fogadtatásban részesülő németet, de most hat év elteltével elválnak az útjaik egymástól. 

Lőw szűkszavúan reagált a bejelentésre:

– Az élet úgy hozta, hogy hatévnyi eredményes közös munka, valamint az együtt megélt sikerek és élmények után ezúttal nem tartok vele. Ennél többet egyelőre nem szeretnék ezzel kapcsolatban mondani, meglátjuk, mit tartogat számomra a jövő – nyilatkozta az M4 Sportnak a 45 éves szakember.

Lőw Zsolt a Bayern München edzői stábjának tagjaként:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.