Messi: három gól, két gólpassz és egy nagy poén – a zseni a jövőjéről is beszélt + videó

Lionel Messi jó néhány nagy alakítással kirukkolt már pályafutása során, de az biztos, hogy a kedd éjjeli produkciója is ott van köztük. A nyolcszoros aranylabdás klasszis három gólt és két gólpasszt jegyzett a dél-amerikai világbajnoki-selejtezősorozatban Bolívia ellen azon a meccsen, amelyet az argentinok 6-0-ra megnyertek. A 37 éves Messi 189 válogatottbeli fellépés után 112 gólnál jár, és a nemzeti csapatban tizedszer jegyzett mesterhármast – utóbbi mutatóval a nemzetközi futballban holtversenyben éllovas Cristiano Ronaldo társaságában.

2024. 10. 16. 7:33
Lionel Messi szennzációsan játszott
Lionel Messi szennzációsan játszott Forrás: X/Leo Messi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-amerikai világbajnoki-selejtező 10. fordulójában Uruguay hazai pályán 0-0-t játszott Ecuador ellen, Paraguay nehezen, 2-1-re nyert Venezuela ellen, a további három meccsen viszont a házigazdák kitömték a vendégeket: Brazília 4-0-ra verte Perut, Kolumbia ugyancsak 4-0-ra Chilét, Argentína pedig 6-0-ra Bolíviát. A játéknap hőse Lionel Messi volt, aki Buenos Airesben három góllal és két gólpasszal vette ki a részét a vb-címvédő argentinok kiütéses győzelméből.

Lionel Messi tizedszer ért el mesterhármast az argeton válogatottban
Lionel Messi tizedszer ért el mesterhármast a válogatottban (Forrás: X/Exclusive Messi)

– Nagyon jó itt játszani, érezni az argentin szurkolók szeretetét – mondta Messi a meccs után. – Érzelmessé tesz hallgatni, ahogy a nevemet kiabálják. Mindannyian élvezzük ezt a kapcsolatot a rajongókkal, és szeretünk itthon játszani.

Messi: Érzelmesebb vagyok, mint valaha

Amikor a jövőjéről kérdezték, és arról, hogy segít-e Argentínának megvédeni címét a 2026-os világbajnokságon, Messi óvatosan válaszolt: 

– Nem tűztem ki dátumot vagy határidőt a jövőmmel kapcsolatban, hogy meddig fogok futballozni. Egyszerűen élvezem ezt az egészet. Érzelmesebb vagyok, mint valaha, mert tudom, hogy ezek lehetnek az utolsó meccseim. De örülök, hogy még lehetek, ezt értékelem. S mivel fiatalabb csapattársak vesznek körül, a koromhoz képest újra gyereknek érzem magam – viccelődött Messi.

A 37 éves Messi, aki a nyáron bokasérüléssel bajlódott, 189 válogatottbeli fellépés után 112 gólnál jár, és a nemzeti csapatban tizedszer jegyzett mesterhármast – utóbbi mutatóval a nemzetközi futballban holtversenyben éllovas a portugál Cristiano Ronaldo társaságában.

 

A dél-amerikai selejtezőcsoport állása: 1. Argentína 22, 2. Kolumbia 19, 3. Uruguay 16 (13-6), 4. Brazília 16 (15-9), 5. Ecuador 13 (6-4), 6. Paraguay 13 (4-4), 7. Bolívia 12, 8. Venezuela 11, 9. Peru, 10. Chile 5. Az első hat helyezett kijut a 2026-os vb-re, a hetedik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszik.

Az Argentína–Bolívia találkozó összefoglalója:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.