„Túszul ejtettek” egy válogatottat, lefújták a meccset

A nigériai labdarúgó-válogatott Líbiába utazott a soron következő Afrikai Nemzetek Kupája-selejtezőre. A keddi találkozóból azonban nem lesz semmi, mert a vendégek a megérkezésük után váratlan nehézségbe ütköztek.

2024. 10. 14. 17:38
William Troost-Ekong szerint elfogadhatatlan, ami a nigériai válogatottal történt
William Troost-Ekong szerint elfogadhatatlan, ami a nigériai válogatottal történt Fotó: AFP/DANIEL BELOUMOU OLOMO
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Több mint tizenkét órát töltöttünk el egy elhagyatott líbiai repülőtéren, miután a gépünket leszállás közben átirányították. A líbiai kormány indoklás nélkül megtagadta a landolásunkat Bengáziban. Bezárták a repülőtér kapuit, étel, ital és telefonkapcsolat nélkül hagytak bennünket. Megkezdődött a lélektani hadviselés” – számolt be a történtekről William Troost-Ekong, a nigériai válogatott csapatkapitánya.

A nigériaiak a keddre kiírt Afrikai Nemzetek Kupája-selejtező miatt érkeztek Líbiába, ám Bengázi helyett az onnan 250 kilométerre található Al Abrak Nemzetközi Repülőtérre irányították át a repülőgépüket. Ezután, mint azt egy másik bejegyzésben Wilfred Ndidi, a Leicester középpályása megemlítette, tulajdonképpen túszul ejtették őket a kiürült líbiai repülőtéren, ahol semmilyen ellátást nem kaptak, ágyak híján a kényelmetlen székeken próbálta meg piheni a játékosok.

Az eltérítés miatti extra utat busszal kellett volna megtenniük a futballistáknak, de ők a rossz líbiai biztonsági helyzetre hivatkozva nem vállalták azt, és úgy döntöttek, inkább bojkottálják a mérkőzést, amelyet végül el is halasztottak.

A nigériaiak szerint a helyiek szándékosan térítették el a gépet, hogy ezáltal, a késlekedés, kevesebb pihenés eredményeként előnybe kerüljön a hazai csapat. A Líbiai Labdarúgó-szövetség természetesen kikérte magának a vádakat. Annyit azonban érdemes megjegyezni, hogy a két válogatott előző, múlt pénteki mérkőzését is botrány övezte. Akkor a líbiai csapatkapitány, Fajszal al-Badri panaszkodott a fogadtatásukra, mert feleslegesen hosszú úton, kényelmetlen buszban juttatták el őket a célállomásra, Uyóba.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.