Újabb kieső a válogatottnál a hollandok elleni meccs előtt

A magyar labdarúgó-válogatott péntek este Hollandiával csap össze a Puskás Arénában. A Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt több magyar játékos is kidőlt a sorból, és a meccs napján kiderült, Balogh Botond sincs bevethető állapotban.

2024. 10. 11. 13:46
A magyar csapat tagjai a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Magyarország–Bosznia-Hercegovina mérkőzés után a Puskás Arénában 2024. szeptember 10-én. Balról-jobbra: Tóth Balázs, Kata Mihály, Balogh Botond, Loic Nego, Bolla Bendegúz és Gergényi Bence, valamint Dibusz Dénes (j3), Sallai Roland (j2) és Kerkez Milos (j) Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marco Rossi szövetségi kapitány erősebbnek tartja a holland válogatottat a németnél, ami okot ad az aggodalomra, mivel a Nationalelf egy hónapja 5-0-ra ütötte ki a nemzeti csapatunkat. Péntek este (20.45, tv: M4 Sport) a négy pontjukkal második narancssárgák lesznek a mieink következő ellenfelei a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában, és ha nem lenne amúgy is nehéz feladat a hollandokkal szembenézni, sorra dőlnek ki Rossi játékosai. 

Sérülés miatt Kerkez Milos, Nego Loic és Horváth Krisztofer sem került be a keretbe, azóta pedig kiderült, hogy Sallai Roland és Balogh Botond sem teljesen egészséges, csütörtökön edzettek először.

Utóbbit a Parma legutóbbi mérkőzésén rúgták meg, és Telkiben azzal szembesültek, hogy súlyosabb a helyzet, mint arra előzetesen számítottak. Olyannyira, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapján a meccskeretbe nevezett játékosok között sincs feltüntetve Balogh Botond, így ő biztosan nem lép ma pályára.

A 3. csoport utolsó helyén álló magyar válogatott a pénteki NL-mérkőzés után hétfőn a bosnyákok vendége lesz, akikkel szeptemberben 0-0-s döntetlent játszott a Puskás Arénában.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.