Valter Attila az árokban: látni kell a magyar kerékpáros reakcióját + videó

Szombaton rendezték a Giro dell’Emilia olaszországi egynapos versenyt. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) először tekert a világbajnoki trikóban, s a szlovén klasszis rögtön újabb győzelmet ünnepelhetett benne. Valter Attila (Visma–Lease a Bike) aktívan versenyzett, az esős lejtőn átélt egy ijesztő pillanatot is. Valter bravúros mentéssel elkerülte a bukást, s végül a tizennegyedik helyen ért célba.

2024. 10. 06. 13:32
Valter Attila Vuelta a Espana magyar vasember kerékpár Visma Lease-a-Bike Emilia Tadej Pogacar
Valter Attila jól reagált a nehéz helyzetre Fotó: Team Visma Lease a Bike
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valter Attila (Visma–Lease a Bike) a magyar bajnoki, Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) múlt heti sikere után immár a világbajnoki trikóban teljesítette a szombati Giro dell’Emilia 215 kilométeres távját. Az olaszországi egynapos verseny résztvevőinek dolgát az eső nehezítette meg. Valter Attila is majdnem pórul járt a nehéz körülmények között.

Tadej Pogacar UAE Team Emirates világbajnok Giro dell'Emilia Valter Attila eső árok bukás
Tadej Pogacar az olaszországi esőben is megállíthatatlan volt (Forrás: X/UAE-TeamEmirates)

A magyar kerékpáros aktívan versenyzett, ám az egyik lejtmenetben kisodródott.

Valter Attila bravúros mentése

Valter Attila az árokban találta magát, de a kiélezett helyzetben jól reagált, nem esett el, s kis időveszteséggel tudta folytatni a versenyt.

Valter Attila végül a tizennegyedik helyen ért célba a versenyen.

Tadej Pogacar ismét ünnepelhetett

A győztes kiléte nem volt igazán kérdéses, miután a friss világbajnokként immár szivárványszínű trikóban tekerő Tadej Pogacar harmincnyolc kilométerrel a cél előtt megindult. Ennél idén sokkal hosszabb támadásokat is sikerre vitt a szlovén, szombaton az esőben sem érte utol senki.

Pogacar és Valter ugyanazokkal az olaszországi versenyekkel zárja az idényt: kedden a Tre Valli Varesine vár rájuk, jövő szombaton pedig az öt legjelentősebb egynapos verseny közé tartozó Il Lombardia jelenti számukra a búcsút a 2024-es versenyévtől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.