A Torino csak a papírformát érvényesítette

Nyert a Mol Fehérvár, döntetlent játszott a Bp. Honvéd, kikapott a Debrecen – felemás teljesítményt nyújtottak tehát a magyar csapatok az Európa-ligában csütörtökön.

Munkatársuntól
2019. 07. 27. 8:29
Wieser, Sandro; Nego, Loic
A fehérvári Loic Nego (jobbra) ezúttal nem szerzett gólt Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyert a Mol Fehérvár, döntetlent játszott a Bp. Honvéd, kikapott a Debrecen – felemás teljesítményt nyújtottak tehát a magyar csapatok az Európa-ligában csütörtökön. A fehérvá­riak és a kispestiek mérkőzéséről részletesen beszámoltunk, a DVSC torinói mérkőzése viszont lapzártánk után ért véget: a magyar bajnokság bronzérmese idegenben 3-0-ra kapott ki a Serie A hetedik helyezettjétől. Mondhatnánk, papírforma, ám a debreceniek okkal bosszankodhatnak, hiszen az első gólt elkerülhető tizenegyesből kapták, a második nagy potya volt – Ansaldi az alapvonalról lőtt Nagy Sándor kapus mellett a hálóba –, a harmadikat pedig a 93. percben szögletből fejelte Zaza. Azaz: jobb is lehetett volna…

„Gratulálok a Torinónak, jól játszott, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – mondta Herczeg András vezetőedző az alessandriai mérkőzést követő sajtótájékoztatón. – Szerettünk volna többet támadni, ha kicsit higgadtabbak vagyunk, veszélyesebb helyzeteket is kialakíthattunk volna. A csapat lelkesen játszott, olykor érezhető volt némi megilletődöttség a nemzetközi rutin hiányának köszönhetően, de ehhez a magasabb szinthez képest a játékosok mindent megtettek.”

A fehérvári Loic Nego (jobbra) ezúttal nem szerzett gólt
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Sok reményt nem ad ez az eredmény a jövő csütörtöki, debreceni visszavágóra, de a Mol Fehérvár hívei is megnyugtatóbb előnyt reméltek a liechtensteini Vaduz ellen, kedvenceik csupán 1-0-ra nyertek.

„Sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk a második gólt, hiszen három-négy százszázalékos helyzetet is kihagytak a fiúk – értékelt Marko Nikolics, a Mol Fehérvár vezetőedzője. – Ha hazai pályán kezd egy csapat, akkor nagyon fontos, hogy az ellenfélnek ne engedélyezzen idegenbeli gólokat, mi ezt jól kezeltük. Ha az első meccs előtt azt mondtam, hogy ötven százalék a továbbjutási esély, akkor most azt mondom ötvenegy-negyvenkilenc nekünk.”

Hasonlóan derűlátó Giuseppe Sannino, a Bp. Honvéd mestere is a román Craiova elleni hazai 0-0-t követően:

– A nulla-nullával még minden nyitott. Örülök, hogy kevés esélyt adtunk a Craiovának, csapatként játszottunk, sokat dolgoztunk, és szervezettek voltunk. Jelenleg ugyanannyi esélyünk van továbbjutni, mint a román csapatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.