A világranglista vezetője a vírus miatt lemarad Tokióról

Amber Hill a női skeet egyik nagy esélyeseként lőhetett volna Tokióban, helyette hazai karantén vár rá. Tünetei nincsenek.

Magyar Nemzet
2021. 07. 22. 13:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemarad az olimpiáról a női skeet egyik esélyese, a világranglista-éllovas Amber Hill. A huszonhárom éves brit sportlövő még a Tokióba utazása előtt kapta kézhez a pozitív koronavírusteszt-eredményt, otthon került karanténba.

– Nagyon elkeseredtem, hogy öt év edzés és felkészülés így ért véget. Vissza fogok térni, de most kis időre van szükségem, hogy átgondoljam a történteket – fogalmazott a tünetmentes Hill, aki már 18 évesen, Rio de Janeiróban is döntőbe jutott skeetben. Brazíliában a hatodik helyen zárt.

Sportlövészetben viszonylag hosszú karrierre van lehetőségük a sportolóknak, így Amber Hill számára aligha a tokiói lett volna az utolsó lehetőség, hogy olimpián induljon. Azt persze senki sem garantálhatja, hogy három év múlva, Párizsban is az esélyesek közé tartozik majd.

Hillhez hasonlóan járt az oroszok Európa-bajnok úszója, Ilja Borogyin is.

Még rosszabb Csehország helyzete, a közép-európai országból három sportoló – két strandröplabdázó és egy asztalteniszező – koronavírustesztje hozott pozitív eredményt. Valamennyien már Tokióban voltak, de valószínűleg így is lemaradnak az olimpiáról.

A guineai sportolók biztosan nem járnak így, az afrikai ország ugyanis inkább teljesen távol marad az idei ötkarikás játékoktól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.