Berecz egy lépésre az első helytől – Ez történt a magyarokkal vasárnap

A vitorlázó Berecz Zsombor felkapaszkodott a második helyre, világbajnokunk remek pozíciból várja a keddi éremfutamot. Női pólócsapatunk váratlanul kikapott Kínától. Tóth Lili tíz másodpercet faragott le az eddigi legjobbjából a 3000 méteres akadályfutásban.

2021. 08. 01. 5:58
null
Későn támadt fel a magyar válogatott a nagyon lelkes kínaiak ellen Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

VITORLÁZÁS

A finndingiben szereplő Berecz Zsombor kilenc futam után a harmadik helyen állt, majd a tizedik után összetettben egy helyet javítva felkapaszkodott a második helyre. Világbajnokunk jó esélyekkel várja a keddi éremversenyt.

VÍZILABDA

Az eddig veretlen női vízilabda-csapatunk a csoportkör záró fordulójában 11-9-re kikapott Kínától, így a második helyen jutott tovább a negyeddöntőbe. A legjobb nyolc között Hollandia lesz a magyarok ellenfele.

Fotó: Mirkó István

ATLÉTIKA

Tóth Lili Anna és Kácser Zita sem jutott döntőbe 3000 méteres akadályfutásban. Tóth Lilit mégis elismerés illeti, mert kis híján tíz másodpercet lefaragott az eddigi legjobb eredményéből, a továbbjutáshoz azonban további öt másodperc azonban így is hiányzott. Összesítésben Tóth 18., Kácser 41. lett.

Fotó: Mirkó István

Nguyen Anasztázia nyolc centiméterrel maradt le a női távolugrás döntőjéről. A selejtezőben a három kísérletéből egy volt érvényes, 6,52 méteres eredménye pedig kevés volt a fináléba jutáshoz, amelyhez ezúttal 6,60 méter is elég volt.

A kalapácsvető Gyurátz Réka is kiesett a selejtezőben. A 2013-ban ifjúsági világbajnok Gyurátz két érvénytelen kísérlet után harmadikra 66,48 métert ért el, ezzel a 26. helyen végzett.

az elődöntőben nem ért célba, így nem jutott be a fináléba 100 méter gáton. A 25 éves futó az első elődöntős futamban kapott helyet, melyben rosszul kapott lábra, már az első gátnál nagy hátrányban volt a riválisokkal szemben, majd hiába jött fel, a hatodik gát után a következőt nem tudta venni, és nem futott tovább.

KAJAK-KENU

Szombaton megérkezett Tokióba, az olimpia helyszínére a 17 fős gyorsasági kajak-kenu válogatott, amely helyi idő szerint vasárnap délelőtt már tréningezik is a sportági versenyeknek otthont adó Sea Forest kajak-kenu és evezős pályán. Hüttner Csaba szövetségi kapitány úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy mindenki egészséges és jó formában várja a hétfőn kezdődő versenyeket.

ASZTALITENISZ

A magyar női asztalitenisz-válogatott a papírformának megfelelően kikapott vasárnap a házigazda, második helyen kiemelt japánoktól a csapatverseny első fordulójában, így búcsúzott a tokiói olimpiától. A Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária összeállítású együttes 3-0-ra maradt alul a nyolcaddöntőnek megfelelő első körben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.