Szerencsére még várnunk kell Cseh László utolsó úszására

Cseh László a tizedik legjobb idővel bejutott a 200 méteres vegyes úszás elődöntőjébe, amit ő maga így értékelt: „Fél nappal meghosszabbítottam a karrierem.” Reméljük, lesz az másfél, azaz bejut a pénteki döntőbe. Ugyanebben a számban Kós Hubert váratlanul kiesett. Telegdy Ádám (200 hát) is elődöntős, a női 4x200-as gyorsváltó pedig ott lesz a csütörtöki fináléban.

2021. 07. 28. 13:51
CSEH Lszl
Cseh László még legalább egyszer a medencébe csobban Tokióban. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nagy küzdő. Ezt többször láthattuk. Idestova két évtizedes pályafutása során a csúcsok mellett hullámvölgyeket is megjárt, de mindig visszakapaszkodott. A tokiói olimpiára nagyon nyögvenyelősen jutott ki, mintha maga sem tudta volna pontosan, hogy akar-e indulni Tokióban, pályafutása ötödik olimpiáján.

De ha már itt van, igyekszik kiadni magából a tőle telhetőt. A 200 méteres vegyes úszás negyedik előfutamában pillangón és mellen láthatóan nem adott ki magából mindent, háton aztán megrázta magát, gyorson is tartotta a tempót, végül másodikként, összesítésben a tizedik legjobb idővel bejutott a csütörtöki elődöntőbe.

Az idei, budapesti Európa-bajnokságon a szám ötödik helyezettje, azonban kellemetlen meglepetésre csak huszadik lett. 1:56,99 perces egyéni csúcsától (ami egyben juniorvilágcsúcs) alaposan elmaradt (1:58.47). Kós Hubert még csak 18 éves, tehát a jövő embere, talán az is megzavarta, hogy a korlátozó intézkedések jegyében az edzőjét, Magyarovits Zoltánt hazaküldték Tokióból.

– Fél nappal meghosszabbítottam a karrierem – értékelte a futamot ironikusan Cseh László. Amire mi mást mondhatnánk, reméljük, inkább másféllel, azaz bejut a döntőbe.

– Nem volt rossz, bár a végére kicsit elfáradtam gyorson – mondta a teljesítményéről. – Reggel viszonylag korán kell kelni, de engem ez nem zavar, én amúgy is korán kelek, mert ilyen idős korban az embernek már nem kell annyi alvás.

Eggyel több ok, hogy reménykedjünk, pénteken is láthatjuk még Cseh Lacit.

Telegdy Ádám kicentizte, de a 14. idővel (1:57.70 perc) csak bejutott az elődöntőbe 200 méteres hátúszásban. A 2019-ben világbajnoki hetedik Telegdy egyéni csúcsa 1:56.17 perc, amit az idei Európa-bajnokságon úszott. – Érzésre jó volt, az idő viszont nem ezt mutatja. Nekem most fontosabb volt az érzés, mint az időeredmény. Így talán több erő maradt bennem holnapra – mondta Telegdy.

Női 200 méter mellen Békési Eszter a 25. helyen végzett, így sem jutott tovább.

A Veres Laura, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna összeállítású 4x200 méteres gyorsváltó viszont nyolcadikként éppen becsúszott a csütörtöki döntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.