Dibusz a Magyar Nemzetnek: Ez egy mini tragédia volt

A Juventus egy hosszabbításban szerzett góllal győzte le 2-1-re a Ferencvárost a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában Torinóban. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a két csapat edzője, Szergej Rebrov, illetve Andrea Pirlo mellett a Fradi kapusa, Dibusz Dénes válaszolt az újságírói kérdésekre.

Szalay Attila (Torino)
2020. 11. 24. 23:47
null
Budapest 20180712 Labdarúgás 2018 Ősz Európa liga EL selejtező Ferencváros FTC Maccabi Tel Aviv Stefan Szpirovszki Kjartan Finnbogason Dibusz Dénes Fotó: Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez egy mini tragédia volt – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére hogy hogyan érintette a 92. percben bekapott gól, amivel a Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett a Juventus otthonában. – Kilencvenkét percig küzdöttünk és jól tettük a dolgunkat, kis szerencsével sikerült tartani a döntetlent. Ilyenkor már elhiszed, hogy megvan a pont, és sokkal rosszabb ebben a helyzetben gólt kapni, mintha tíz perccel a vége előtt történt volna. De holnap már másként fogjuk látni ezt a meccset, amely bízom benne, hogy ad nekünk erőt ahhoz, hogy tudjunk még pontot, pontokat szerezni.

Mivel Álvaro Morata gólja, amely eldöntötte a mérkőzést, Dibusz lábai között csúszott a kapuba, felvetődhet, hogy mennyire érzi magát hibásnak a Ferencváros kapusa. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy semennyire. – Nem gondolom, hogy a csapatban bárki hibáztatna a gólért, és én sem érzem magam hibásnak – felelte Dibusz. – Hat-hét méterről érkezett a fejes, ha megfogom, hős vagyok, ha simán bemegy, senki nem szól egy szót sem, így viszont, hogy sikerült hozzáérnem, de mégis bement, nagyon bosszantó volt.

A Ferencváros edzője, Szergej Rebrov hangsúlyozta, hogy büszke a játékosaira a Torinóban nyújtott teljesítményük miatt. – A csapat is büszke lehet magára – jelentette ki az ukrán szakember. – Rossz az utolsó percekben kikapni, és csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de ugyanakkor elégedett vagyok a mutatott játékkal. Nyomás alatt voltunk, és persze, hogy elkövettünk hibákat, de ez a Bajnokok Ligája, itt mindenki hibázik. Viszont szervezetten védekeztünk, kevés lehetőséget hagytunk a Juventusnak. Fontos volt a szélső védők szerepe, akik odaértek a labdákra, de a legjobban annak örültem, hogy a pályán mindenki megértette a feladatát. Mondtam az öltözőben, hogy ha a BL-ben képesek ilyen teljesítményre, akkor az NB I-ben is képesnek kell lenniük rá.

Andrea Pirlo elsősorban annak örült, hogy győzelmével csapata bebiztosította a továbbjutását a BL nyolcaddöntőjébe. – Magunknak nehezítettük meg a mérkőzést – kezdte a Juventus edzője. – Jól reagáltunk a kapott gólra, és szerencsére meg tudtuk fordítani a találkozót, de lassan járattuk a labdát, keveset játszottunk a széleken, és emiatt kevés helyet találtunk a pálya közepén. A Ferencváros jó csapat, tudtuk, hogy kemény meccs lesz, és az is volt. Ezért is örülök a győzelemnek és annak, hogy bebiztosítottuk a továbbjutásunkat.

Morata: A Ferencváros tökéletes mérkőzést játszott

„Szerencsém volt, néha nincs velünk, most velünk volt. A legfontosabb, hogy megvan a három pont és a győzelem – nyilatkozta a meccset eldöntő gól szerzője, Alvaro Morata. – Ha pontokat vesztettünk volna, lehet, hogy nem tudtam volna aludni. A Ferencváros tökéletes mérkőzést játszott, jól védekezett, kontrákra rendezkedett be, és jól támadott. Amikor náluk volt a labda, érezhető volt, hogy képzett csapat, de ez nem meglepő, hiszen a Bajnokok Ligájába csak a legjobb csapatok juthatnak be.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.