Az olaszok szerint a Fradié a BL leggyengébb védelme + galéria

Bejártuk Torino belvárosát, ahol a piacon is téma a Ferencváros ma esti meccse a Juventus ellen. Az olasz klub hivatalos boltja zárva tart, de közel kilencven euróért így is lehet Ronaldo-mezt venni. Az egyik legismertebb helyi lap pedig úgy kritizálta Bernardeschit, hogy közben a Fradinak is odapörkölt.

Szalay Attila (Torino)
2020. 11. 24. 17:01
null
Interjúalanyunk fejjel lefelé vette fel a maszkot, de kit zavar?
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Torinóban napközben is kijárási korlátozás van a járványveszély miatt, de a belváros egyik nagy terén, a Piazza della Repubblicán ebből nem sokat érzékelünk. Ittlétünk alatt már hozzászoktunk, hogy a helyiek pont olyan olaszosan kezelik a járványügyi szabályokat, mint a közlekedésben a KRESZ előírásait, azaz puszta ajánlásként tekintenek rájuk. De ebben az esetben meg kell védenünk az embereket, akik jellemzően szatyorral a kezükben sétálnak a város többi részéhez képest nyüzsgő téren. Itt van ugyanis a piac, amelynek a látogatását a járvány sem akadályozhatja meg.

Még a sajtárus bódéját is Juventus-címer díszíti a torinói piacon Fotó: a szerző

Három rendőr vadászkopóként tartja felügyelete alatt a teret. A gyümölcsökkel megpakolt sorok között járkálnak fel-alá, de inkább az árusokat tartják szemmel, nem a vásárlókat. Mellettünk is kérdés nélkül haladnak el, így a gondosan kitöltött papírokra ezúttal sincsen szükség, amelyek igazolják, hogy munkaügyben tartózkodunk a vörös zónában és az utcán.

Ha velünk nem is foglalkoznak a rendőrök, de a padkán üldögélő csellengőket, akik láthatóan céltalanul vannak a szabad levegőn, határozott szóval zavarják arrébb.

Olaszországban a futball sokaknak hasonlóan szent ügy, mint a vallás. Ennek is, annak is találkozunk a jeleivel a piacon. Itt legalább olyan természetesen hat, hogy a hentespult mellett hatalmas Jézus-szobor tornyosul, minthogy a sajtárus hófehér bódéját jókora Juventus-címer díszíti (persze a régi, nem az új). Sajnos nem találjuk meg a közös hangot az árussal, mert csak olaszul beszél, mi meg angolul próbálkozunk. Az egész piacon egyvalakit tudunk szóra bírni idegen nyelven, ő ráadásul pont Juventus-maszkot visel. – Tudom, hogy ma este meccs lesz és egy magyar csapat az ellenfél. Nem ismerem őket túl jól, de mindegy, ki érkezik ide, a Juventusnak nyernie kell – préselünk ki néhány szót az árusból a mélyinterjúnak nem nevezhető beszélgetésünk alatt.

Bár az élelmiszerboltok nyitva tarthatnak, a belvárosban az újságárusokat és egy-két pékséget, pizzériát leszámítva, amelyeken az ablakon keresztül adják ki az ételt, be van zárva minden más üzlet. Így a Juventus hivatalos szurkolói boltja is lakat alatt van. mezeit ennek ellenére be lehet szerezni, ugyanis a stadion szomszédságában lévő bevásárlóközpontban néhány nem élelmiszerbolt is nyitva tart. Egy sportüzletben 89,90 euróért árulják a portugál klasszis dresszét. Ronaldo egy szintén szabadon bejárható parfümériánál is feltűnik kartonpapír formájában. Ennél jobb lehetőség aligha adódik egy közös képre vele.

Délelőtt a Ferencváros labdarúgói is tettek egy sétát a városban, így egy újságárusnál megállva talán ők is láthatták, hogy Olaszországban nem a ma esti BL-meccsük a címlapsztori. A La Gazzetta dello Sport mai számát óriási Zlatan Ibrahimoviccsal próbálják eladni, és a vezércikkben azt taglalják, hogy az AC Milanban szárnyaló, 39 éves svéd klasszis, vagy a Juventus 35 éves sztárja, Ronaldo a nagyobb vezér-e. A Ferencváros torinói meccse csak ezután, a hatodik–hetedik oldalon kapott helyet a lapban. – A Bajnokok Ligája leggyengébb védelme ellen talán Bernardeschi is kibontakozhat – vezetik fel a cikket, nem túl jó véleményt festve Szergej Rebrov csapatáról, amely az eddigi három meccsen 11 gólt kapott, ami a legtöbb a Salzburg mutatójával holtversenyben. Ami pedig a kritizált Bernardeschit illeti, a 26 éves szélső hét tétmeccsen egyetlen gólt és gólpasszt sem jegyez az idényben.

Kétoldalas cikk vezeti fel a mai meccset a La Gazzetta dello Sportban

A ma 21.00-kor kezdődő mérkőzésen (tv: M4 Sport) kiderül, igaza lesz-e az olasz lapnak, vagy a Ferencváros védelme is gúzsba köti a La Gazzettában a kezdőbe jelölt Bernardeschit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.