Egyelőre elpackázták a dobogót

Ez a vereség megmutatta, hogy még messze nem késztermék a Chelsea – mondta a vezetőedző.

Ch. Gáll András
2020. 07. 02. 12:18
UEFA Super Cup - Chelsea Training
Frank Lampardnak edzőként összejöhet ez a trófea is Fotó: REUTERS/Kemal Aslan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre elpackázták a dobogót a Kékek a londoni derbin, pedig megelőzhették volna a szintén vereséget szenvedő Leicester Cityt.

A Leicester 2-1-re kikapott a Goodison Parkban (gólok: Sigurdsson, illetve Iheanacho), és ezzel adva volt a lehetőség a múlt héten a Manchester City ellen győztes Chelsea-nek, hogy győzelem esetén feljöjjön a harmadik helyre, megelőzve Jamie Vardyékat. De ez nem sikerült, mert a West Ham 3-2-re győzött úgy, hogy ráadásul egy szabályosnak tűnő góljukat még el is vette a VAR. Andrij Jarmolenko azonban berúgta a győztes gólt, és ezzel David Moyes csapata három pontnyira eltávolodott a kiesőzónától.

Bowen és Jarmolenko a West Ham győztes gólját ünnepli Fotó: Whufc.co.uk

Pedig Willian mindent elkövetett. A Chelsea brazil 10-ese kétszer is egyenlített, előtt tizenegyesből, majd egy pazar szabadrúgásból. De ez is kevés volt.

„Ez a vereség megmutatta, hogy még messze nem késztermék a Chelsea, sokat kell még dolgoznunk, hogy az legyünk” – nyilatkozta Frank Lampard, a Kékek menedzsere, akik egyelőre elpackázták a dobogót.

A sokat bukdácsoló Arsenalnak most kijött a lépés, Aubameyang kétszer is betalált, Xhaka és Soares szerezte a további gólokat a Norwich City ellen.

Premier League, 32. forduló, szerda: Bournemouth–Newcastle 1-4, Arsenal–Norwich 4-0, Everton–Leicester 2-1, West Ham–Chelsea 3-2. Csütörtök: Sheffield–Tottenham (19.00 óra), Manchester City–Liverpool (21.15). Az élcsoport: 1. Liverpool 86 pont (31 meccsből), 2. Manchester City 63 (31), 3. Leicester 55, 4. Chelsea 54, 5. Manchester United 52, 6. Wolverhampton 52, 7. Arsenal 46, 8. Tottenham 45 (31).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.