Idegnyugtató vízilabdás győzelem, garantált a harmadik hely

Végre egy izgalommentes győzelem vízilabdában. Férfi csapatunk 11-8-ra legyőzte az Egyesül Államokat az A csoportban, ezzel megerősítette a harmadik helyét, sőt ennél hátrébb nem is végezhet. Előrébb még igen, ez az olaszok elleni, hétfői rangadó eredményén múlik.

2021. 07. 31. 8:06
null
Az amerikaiak a meccs közepén elvesztették a fonalat Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez sem kezdődött jól, az amerikaik 2-1-es vezetésével zárult az első negyed, majd a második végéhez közeledve is náluk volt az előny (3-4). Akkor azonban a mieink elkezdtek játszani. Előbb Hárai vágott centerből csavarral egy hatalmas gólt, majd Manhercz és Vámos bombázott távolról egyet-egyet, Manhercz ezután ejtésből tréfálta meg az amerikai kapus. 3-4-ről zsinórban lőtt hat góllal 9-4-re fordítottunk a negyedik negyed elejére, amivel lényegében el is dőlt a találkozó. Ezután szokás szerint a bírók már könnyebb szívvel adták meg az emberelőnyt az amerikaiaknak, akik feljöttek 9-7-re, de a győzelem nem forgott veszélyben, Hosnyánszky utolsó másodpercben lőtt góljával 11-8 lett a végeredmény.

A görögök elleni vereség, majd a Japán és Dél-Afrika elleni kötelező győzelem után a magyar válogatott fontos meccset nyert meg. Ezzel a győzelemmel a harmadik hely már garantált az A csoportban, de még előrébb is léphetünk, ha hétfőn megverjük az olaszokat.

Nehéz okosnak lenni, mi is lenne jó. A B csoport úgy áll, hogy a spanyolok lesznek az elsők – már megverték Szerbiát és Montenegrót is, de a horvátokkal még nem játszottak. Őket se kívánjuk különösebben, de egyik délszláv csapatot sem. Kőkemény lesz a negyeddöntő. De hát ezt előre tudtuk.

Fotó: Mirkó István

Manhercz Krisztián: 80-85 százalékon vagyunk

– Szépen emelkedik a játék minősége, szeretném, hogy ez egy lineáris vonal legyen, eddig jó az irány. Az amerikai jó csapat, de azért vannak nála jobbak is, például az olasz, amellyel biztosan parázs meccset vívunk majd a csoportelsőségért – foglalta össze a lényeget Märcz Tamás szövetségi kapitány, kiemelve, az a cél, hogy a negyeddöntőben jöjjön ki a csúcsforma.

Ugyanígy vélekedik a három góljával a meccsen a legeredményesebb magyar játékos, Manhercz Krisztián is.

– Ez volt a legjobb mérkőzésünk eddig, talán 80-85 százalékon lehetünk, de az olaszok ellen még több kell, a száz százalékot pedig a negyeddöntőre kell elérni – jelentette ki határozottan.

Férfi vízilabda, A csoport, 4. forduló:

Magyarország–Egyesült Államok 11-8 (2-1, 3-3, 3-0, 3-4)

magyar gólszerzők: Manhercz 3, Vámos 2, Varga 2, Mezei 1, Pásztor 1, Hárai 1, Hosnyánszky 1,

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.