„Olimpiai levezetés egy sportrajongótól”: íme Orbán Viktor értékelése + videó

A magyar miniszterelnök beszélgetése a Nemzeti Sporttal már videón is megtekinthető.

2024. 08. 26. 20:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor hosszú interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelyben a fő témát a párizsi olimpiai szereplésünk szolgáltatta. A miniszterelnök kitért Milák Kristófra, és terítékre került a budapesti olimpiai rendezés lehetősége is. A teljes beszélgetés immár megtekinthető Orbán Viktor YouTube-csatornáján is:

A miniszterelnök beszélt a botrányos olimpiai megnyitóról is. 

– Ők erre büszkék, hogy ők ilyenek. Joguk van hozzá, hogy ezt megmutassák. Hogy föltétlenül kell-e gúnyolódni közben rajtunk, keresztényeken, az nem világos, más szimbólumokkal is el lehet mondani, hogy egy nemzet milyen ösvényen jár. 

De hát nekik most ez így sikerült, mindenképpen joguk volt hozzá, és ők erre büszkék is. Mi meg arra vagyunk büszkék, hogy nem vagyunk olyanok, mint ők. És azt szeretném hinni, hogy arra is büszkék lehetünk majd, hogy sose leszünk – magyarázta.

Azt is elárulta, hogy hány éremre számított.

– Titokban nyolcat reméltem, és amikor a Schmitt Pál elnök úr bemondta a maga öt várható aranyérmét, az szíven ütött, mert ő mégiscsak ért hozzá, szemben velem. 

Lehetett volna éppen nyolc is az aranyérmeink száma, mint ahogy lehetett volna négy is. Tehát ez a hat, ez derekas helytállás. Ha a jelent nézzük, akkor elfogadható, és azt lehet mondani, hogy szépen helytálltunk, tartjuk magunkat. Ha a jövő felől nézzük, és a mostani olimpiát arra használjuk, hogy megértsük a következő olimpiákat, akkor az, amit most tudunk, kevés, csak a folyamatos hátrasorolódáshoz elegendő. Kanada, Dél-Korea, Új-Zéland, a közép-ázsiai küzdősportok országai elmennek mellettünk. Ráadásul mindegy, hogy tetszik nekünk vagy nem, a klasszikus sportágak mellé jönnek új sportágak is, nem lehet kimaradni az új sportágakból. Ez nehéz szakmai feladat, amit majd az olimpiai bizottságnak kell megoldania, de nem mondhatunk le az olimpia programjába bekerülő új sportágakban elérhető esélyeinkről, mert ezzel hátrasoroljuk magunkat – idéztük szemlénkben a miniszterelnök értékelését az érmek számáról.

Aki pedig inkább elolvasná a teljes interjút, megteheti a Nemzeti Sport oldalán ITT.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.