Ne a tulajdonos mondja meg, hogy ki legyen a kapus!

Kedden edzőt váltott a labdarúgó NB I-es tabellán utolsó előtti, 11. helyezett Diósgyőr: Feczkó Tamás utódja a felvidéki Geri Gergely lett. A 43 éves tréner eddig a szlovák élvonalban szereplő FC Nitrát irányította, de összekülönbözött a klubvezetéssel, és december 2-án saját kérésére távozott a nyitraiak kispadjáról.

Magyar Nemzet
2020. 12. 09. 11:03
null
Geri Gergely Nyitra után vállalt munkát Diósgyőrön Forrás: dvtk.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport a múlt héten arról számolt be, hogy Geri Gergely november 28-án karakteres nyilatkozatot tett a Ružomberok–FC Nitra (3-0) találkozó után: „A meccsen a kapus kilétéről nem a stábtagok döntöttek, hanem a tulajdonos úr. Mindenkinek az FC Nitrával, a tulajdonossal van szerződése. Ennyit tudok mondani.”

Nos, az ilyen nyilatkozatok kenyértöréshez szoktak vezetni, és Nyitrán sem történt ez másképpen. A rózsahegyi meccs után Geri Gergely és a klub vezetősége asztalhoz ült. Az FC Nitra tulajdonosa felvázolta, hogyan tudná elképzelni a további együttműködést, de Geri ebbe nem akart belemenni, és inkább felállt az asztaltól. Ami a kapuskérdést illeti, a klub szerződtette az izraeli válogatott bő keretébe tartozó Ariel Harust, és a tulajdonos úgy döntött, hogy neki kell védenie, nem az eddigi hálóőr David Siposnak. Az FC Nitra a 12 csapatos szlovák élvonalban a hetedik helyen áll.

A DVTK-hoz érkezett Geri Gergely kedden kora délután már találkozott a csapat játékosaival, majd megtartotta az első diósgyőri edzését is.

– Az első megkereséskor az jutott eszembe, hogy ez egy óriási kihívás és bizonyítási lehetőség, hiszen a Diósgyőr nagy múltú klub. Nem szeretek feleslegesen sokat beszélni. Egy dolgot ígérhetek, kemény munkát. Mindent meg fogunk tenni, hogy sikeresek legyünk – nyilatkozta a klub honlapján az új vezetőedző.

Geri Gergely munkásságát egy ideje már figyelték Diósgyőrben
Fotó: Dvtk.hu

– Ezt az évet jól kezdte Feczkó Tamás és a csapat, a koronavírus-járvány miatti tavaszi leállást követően azonban már elmaradtak az eredmények, és ez idén ősszel sem változott – szögezte le Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Őszintén sajnálom, hogy így alakult, de nem volt más lehetőségünk, mint hogy változtassunk. Sok sikert kívánok Feczkó Tamásnak. Új vezetőedzőnk, Geri Gergely munkásságát már figyeljük egy ideje, ő egy feltörekvő, fiatal szakember, biztos vagyok benne, hogy új mentalitást fog hozni Diósgyőrbe.

A 43 esztendős Geri Gergely a magyar–szlovák határtól mindössze öt kilométerre fekvő Királyhelmecen született. Rimaszombatban vált belőle szlovák élvonalbeli játékos, de pályafutása nagy részében a szlovák másodosztályban szerepelt az MŠK Rimavská Sobota együttesében. Érdekesség, hogy a 2004/2005-ös szezonban az NB I-ben is játszott, hat mérkőzésen lépett pályára a Nyíregyháza csapatában. A profi labdarúgástól sérülés miatt 36 esztendősen visszavonult, és belekezdett az edzői munkába. Még aktív labdarúgóként szerezte meg az UEFA B, majd az UEFA A licences edzői diplomát, azóta pedig UEFA Pro licenccel is rendelkezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.