Kovacsics Anikó nem kertel: olimpiai bajnok szeretne lenni

Csapatkapitányhoz méltó teljesítménnyel, végig vezérként mutatta az utat a Ferencváros irányítója, Kovacsics Anikó a női kézilabda-válogatottnak a múlt heti győri olimpiai selejtezőn. A játékossal a Nemzeti Sport készített interjút.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 03. 27. 12:45
null
Kovacsics Anikó vállalja a szereplést az olimpián Forrás: MKSZ/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Érezte a felkészülés napjaiban, hogy a válogatott képes lesz ennyire meggyőző teljesítményre?

– Jó érzéseim voltak, de nem nagyon beszéltem róla, mert korábban – az előzményektől függetlenül – nálunk nem lehetett tudni, mi fog történni… A munka, a hozzáállás, a taktikai feladatok megbeszélése példaértékűnek bizonyult. Mindenki tisztában volt vele, mi a tét. Nagyon akartuk a sikert, de nem görcsöltünk.

– Saját magát hogy készítette fel? Ezúttal három napon át végig a vezére tudott lenni a válogatottnak, míg decemberben, az Eb-n hullámzó volt a teljesítménye.

– Rengeteget tanultam az Európa-bajnokságon, és a tapasztalatokból sikerült építkeznem. Úgy készültem, hogy a szerbek elleni életem legfontosabb mérkőzése. Egy karrier csúcspontja, ha valaki részt vehet az olimpián, én nem akartam elszalasztani a lehetőséget! Igyekeztem felszabadultan, lendületesen, ugyanakkor okosan is játszani, mentális és fizikai szempontból is mindent ki akartam adni magamból. Úgy voltam vele, a végén inkább négykézláb mászok le a pályáról, csak nyerjünk!

Kovacsics Anikó óriási motivációt merített az olimpiai kvóta megszerzéséből
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

– A nyárra tervezett öthetes olimpiai felkészülés sokkal több, mint bármelyik az elmúlt évben.

– Tényleg hosszabb ideig dolgozhatunk együtt, úgyhogy rengeteget fejlődhetünk taktikai téren, pontosabban összerakhatjuk a védekező- és a támadójátékunkat is. Remélhetőleg a több munka meglátszik majd a teljesítményünkön. Én óriási motivációt merítettem a kijutásunkból, és a bajnokság minden egyes edzésnapján, mérkőzésén előttem lebeg az olimpiai szereplés. Jókedvűen, plusz érzelmi töltettel járok tréningekre, hiszen ott a cél, amiért dolgozom. Eddig is motivált voltam, de ez tényleg nagy löketet adott.

– A szereplésen túlmenően van álma az olimpiával kapcsolatban?

– Ha már ott leszek, nyilván azért teszek meg mindent, hogy a legfényesebb érem lóghasson a végén a nyakamban, még ha tudjuk is, hogy a realitás nem ez. Az olimpián szereplő mind a tizenkét csapat nyerni akar, ezért nagyon kemény mérkőzések várnak ránk, és nincs, aki kilógna a mezőnyből. Mindent meg fogunk tenni, hogy olyan helyezést érjünk el, amit sohasem feledünk. Csak úgy érdemes kimennünk, ha merész álmaink vannak.

A teljes interjú itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.