Magyar lány verte meg az olimpiai címvédőt!

Nagyszerűen indult a magyarok számára a második nap a Nippon Budokanban. A cselgáncsozók 52 kg-os súlycsoportjában Pupp Réka legyőzte a címvédőt, majd a negyeddöntőbe is bejutott.

Magyar Nemzet
2021. 07. 25. 4:54
Pupp Réka
Cselgáncs-vb Budapesten Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI

Nagyszerűen indult a magyarok számára a második nap a Nippon Budokanban. A cselgáncsozók 52 kg-os súlycsoportjában Pupp Réka legyőzte a címvédőt, majd a negyeddöntőbe is bejutott.

Pupp Rékát nem izgatta, hogy nehéz sorsolást kapott Tokióban. A cselgáncsozók 52 kg-os versenyszámában a címvédővel, Koszovó történetének első olimpiai bajnokával, Majlinda Kelmendivel kellett megküzdenie a legjobb tizenhat közé jutásért. Koszovó tegnap már szerzett aranyérmet a cselgáncsversenyeknek otthont adó Nippon Budokanban, a vasárnap viszont nem az ő napjuk lett.

Pupp ugyanis aktívabb volt ellenfelénél, Kelmendit kétszer is intették, de pontot érő akciót egyik versenyző sem tudott végrehajtani az alapidőben. Az aranypontig tartó hosszabbításban viszont földre vitte és átforgatta a koszovóit, amiért vazaarit ítéltek a magyar lány javára.

– Tudtuk, hogy erőszakos dzsudóra számíthatunk tőle, ezt kellett kivédekezni. Papíron könnyebb ellenfél jön, de nem fog lankadni a győzni akarásom – mondta az M4 Sportnak a Pupp Réka.

A 25 éves magyar cselgáncsozó a következő fordulóban az amerikai Angelica Delgado ellen lépett tatamira, és hozta ezt a párharcot is, ezúttal karfeszítés volt a győztes akció.

A negyeddöntőbe a svájci Fabienne Kocher legyőzte Pupp Rékát, aki így a vigaszágon szerepelhet a tokiói idő szerint délutáni programban. A pontszerzéshez egy, a bronzéremhez két összecsapást kell megnyernie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.